Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Budapest és nevezetességei - Cikkek

Diákszállás lesz a Tűzraktár helyén? – íme néhány látványterv

Fotó: milestone.net

2016. november 22., kedd — Bagi László

Egy hatalmas, használaton kívüli gyárépületben működött a Tűzraktár, amely fennállásának szűk egy éve alatt is nyomot hagyott, modellt teremtett a város kulturális életében. Az épület helyén most szálláshelyek épülhetnek.

A Tűzoltó utca és a Thaly Kálmán utca sarkán a hatvanas években épült gyárépület – melyben anno a Laboratóriumi Műszergyár működött – egy furcsa ingatlanos konstrukciónak köszönhetően került nagyjából tíz éve egy művészcsapat kezébe, akik színházi esteket, performanszokat, vetítéseket, koncerteket, divatbemutatókat tartottak itt.

Fotó: milestone.net

Az önszerveződő szórakozóhely egy évet sem élt meg az eredeti formában, az épület sorsa pedig azóta is találgatások tárgyát képezte.

Fotó: milestone.net

Közben a környék fokozatosan fejlődött, a régi bérházakat felújították és Noll Tamás és Madzin Attila építészek (M-Teampannon Kft.) tervei szerint felépült a SOTE egyetemi tömbje, ami új életet hozott a környékre.

Fotó: milestone.net

Többek között ez a fellendülés, a magyar és külföldi diákok részéről jelentkező óriási lakásigény is indokolttá teszi, hogy a környéken több új diákszálló is megférjen. A közelben nemrég nyílt például egy másik ilyen jellegű intézmény, de a kerület lakásárait is szépen húzta felfelé a kereslet.

Fotó: milestone.net

A közelmúltban a hányatott sorsú épületnél is bontási munkálatok kezdődtek, azonban ezúttal a látszat csal, a szerkezet megmarad, az egykori gyár helyén pedig diákoknak tervezett apartmanok kaphatnak helyet.

Fotó: milestone.net

A projekt fejlesztője a magyar alapítású és máig hazai tulajdonú Forestay Group. Az üzemeltetést az osztrák hátterű Milestone-lánc cégezheti, akik a látványtervek és a leírások alapján dizájnbútorokkal, fitneszközponttal és 250 négyzetméteres tetőterasszal ellátott szállót terveznek nyitni.

Fotó: milestone.net

Mindenkinek saját szoba jár, amely vagy teljesen különálló, vagy egy három szobás apartman része. A szobák franciaerkélyt kapnak, így az ígéretek szerint minden szoba világos lesz. A tervezés során gondoltak a közösségi terekre, a tanulóhelyiségekre is.

Fotó: milestone.net

Az árakról még nincs hír, de a vezeték nélküli nettel, széffel, takarítói szolgálattal és teljes technikai személyzettel ellátott házban lakás bizonyára nem a megúszós kategóriába tartozik majd, Bécsben havonta 620 eurót kell fizetni a cég hasonló szálláshelyein, igaz, ebben már több szolgáltatás is benne van.

Fotó: milestone.net

A látványtervek mindenesetre szépek, bár a srácok valószínűleg nem fognak ilyen pedáns rendet tartani.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!