Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Budapest és nevezetességei - Cikkek

5 hely, ahol kibírható a kánikula

Fotó: Krisztián Bódis

2015. július 23., csütörtök — Pákozdi Nóra

A légkondi a legrosszabb megoldás a forróságban, mert csak becsapjuk a testünket . Jobb, ha árnyas parkban, vízpárával trükköző bárban, jó fekvésű fagyizóban hűtjük magunkat munka után, szabadidőben. Szupermarketek hűtőpultjai helyett tehát azokat a placcokat mutatjuk be, ahol akár órákig is lazulhatunk, míg alább nem hagy a hőség.

Római-part

Fotó: Fellini Faacebook

Római-part

1031 Budapest, Római part
Részletek

Nyáron mindig jóleső a Rómain korzózni, mert különös riviérás érzésünk lesz a sok fagyizós családtól, az illatoktól és a belvároshoz képest sokkal jobban mozgó levegőtől. Kacsázhatunk a kedves Felliniben, meggysörrel a kézben, végigjárhatjuk a helyeket és egyéni preferencia szerint választhatunk a málnás, citromos, vagy radioaktívnak tűnő, de mégis finom, zöld színű kivis jégkásák közül.

Múzeumkert

Fotó: Google Earth

Magyar Nemzeti Múzeum

1088 Budapest, Múzeum körút 14-16.
Részletek

A Nemzeti Múzeum kertjének kialakítása eredetileg Pollack Mihály ötlete volt, az árnyékos parkot a múltban Muziként emlegették. Azonos címmel Pásztor Árpád ifjúsági regénye is itt játszódik. A napos lépcsők helyett a kert lombos fái alatt pihenni munkák végeztével elég kellemes program.

Pál-völgyi-barlang

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Pál-völgyi-barlang

1025 Budapest, Szépvölgyi út 162.
Részletek

Egy cikkünkben már részletesen bemutattuk, hogy milyen is a Pál-völgyi-barlangban kalandozni, most viszont a természetközeliség és adrenalinfröccs mellé társul a hűsítő-faktor is. Sokan barlangba, hideg tóba vágyunk a tikkasztó időben, s szerencsére ezt Budapesten is megtehetjük, a Kolosy tértől negyedórányira. Keddtől vasárnapig, 10:15-től 16:15-ig óránként indulnak a túrák.

Gyermekvasút 

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Gyermekvasút

1021 Budapest, Hűvösvölgy
Részletek

Legtöbbünk utoljára iskolás kirándulás keretein belül jutott el a Gyermekvasúthoz, pedig akár kánikulában is jó választás lehet. Nem csak azért, mert nyitottak a kocsik és a menetszél jól esik, hanem azért is, mert megállóinál gyakorlatilag szinte csak árnyékot találunk. Nyilván a túracipős kirándulást ne mostanra időzítsük, de hideg innivalóval és gyümölccsel felszerelve órákig beszélgethetünk, kártyázhatunk, pihengethetünk például a Széchenyi-kilátó és a Melinda út közötti árnyas út mentén.

Jane Haining Rakpart

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

raqpart

1051 Budapest, Lánchíd pesti hídfő
Részletek

Napközben, mikor még nem a bulira helyeződik a hangsúly, hanem a lazulás a lényeg, szuper választás lehet a Raqpart. Egyrészt a dunai szél miatt, másrészt, mert fekvése miatt a lenti rész többnyire árnyékos és nem spórolnak a vízpárával sem. A jégkásák egy sokkal minőségibb verzióját kapjuk náluk, és ugyanaz a jeges-gyümölcsös frissítő kérhető akár alkoholos verzióban is. Ha nem ülnénk le, akkor az árnyékos részeken sétálva is elviselhetőbb a kánikula.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!