Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Bárok és szórakozóhelyek - Cikkek

20 teraszos hely 2016 nyári szezonjára

Fotó: Juhász Norbert - We Love Budapest

2016. június 10., péntek — We Love Budapest

Vannak közöttük régi kedvencek, nagy visszatérők, új szereplők is. Nagy szerencsénk, hogy a budapesti nyarat ennyi szuper helyen ünnepelhetjük: pazar kilátással, sok ismerőssel, jó borokkal, színes székeken ülve, gömbizzók fényében, néha nagy bulikba torkolva. Összeállításunkban a még mindig hangulatos romkocsma ugyanúgy megtalálható, mint a topszálloda tetőterasza, a strandból kertté változott szórakozóhely, a bohémtanya vagy a sok kávézóval/kocsmával benépesült, közkedvelt tér. Reméljük, idén nyáron a hétvégék is naposak és melegek lesznek, hogy legyen miért koccintani a rozéfröccsel.

Budai Parkszínpad – a visszatérő

Új Budai Parkszínpad

1113 Budapest, Tas vezér utca 7-11.
Részletek

2015-ben kezdte meg reneszánszát a múltban nagy népszerűségnek örvendő Budai Parkszínpad – nagy befogadóképességű, szellős, család- és kutyabarát találkozóhely lett belőle, amit már nem csak az újbudaiak preferálnak. Élő zenés hétköznap estéivel, balkán grillkonyhájával győzött meg minket.

Kivel menj: nagyobb társaságokkal, mivel előre is foglalhattok, és van elég hely mindenkinek
Miért szeretjük: kellemes akusztikus koncertek, jó társaság, nagy tér

360 Bar – a szédítő

360 Bar

1061 Budapest, Andrássy út 39.
Részletek

Mindig jó érzés kiszállni a liftből és megpillantani az egész várost – felülről. Nem véletlenül a 360 Bar a legnépszerűbb rooftop bár, innen a legpazarabb a panoráma. Egyedül a folyton szeles mikroklímája lehet zavaró, de kánikulában külön jóleshet. Programjai között találjuk a vasárnapi brunchot, a naplementés nappali bulikat és a reggeli rooftop jógát is.

Kivel menj: külföldi ismerősökkel, mert ilyen perspektívából másképp nem láthatnák a várost
Miért szeretjük: nem tudjuk megunni a kilátást, egyre tudatosabb a borválaszték

Kőleves Kert – a vidék a bulinegyedben

Kőleves Kert és Vendéglő

1075 Budapest, Kazinczy utca 37-41.
Részletek

A Kőleves Vendéglő kertje valami különleges kisugárzással bír: nyugalmat sugároz, annak ellenére, hogy a "pesti soho" közepén van. Erre erősít rá a sok függőágy, a kővel felszórt udvar, az árnyas ülőhelyek és a mindig jófej kiszolgálás. Ha nincs kedvetek a sietős kocsmatúrára, érdemes náluk megpihenni.

Kivel menj: akár családdal, gyerekekkel, vagy kevésbé túlpörgött barátokkal
Miért szeretjük: hívogatóak a függőágyak, kicsit lelassultabb, mint a környék

Mazel Tov – a kifinomult

Mazel Tov

1074 Budapest, Akácfa utca 47.
Részletek

Elegánsabb kategóriát képvisel a Mazel Tov, mely nyáron, a kerttel teljesedik ki igazán. Szép, meleg fények, izraeli ízek, széles bor- és koktélválasztéka mellett zenés és kulturális programjai miatt is népszerű. Érdemes figyelemmel kísérni a programtervezetet, mert egyre különlegesebb estekkel készülnek.

Kivel menj: ideális randihely, szóval Vele
Miért szeretjük: még télen is a nyarat idézi, alapozás mellett jól is lakhatunk

High Note Sky Bar – az exkluzív

High Note SkyBar

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.
Részletek

Az elegáns zenei tematikára épülő Aria Hotel tetőteraszán találjuk a High Note Sky Bar-t, mely igazán exkluzív környezet, s ezért sűrűn tartanak itt eljegyzéseket, emlékezetes összejöveteleket is. Rendívüli a koktélválaszték, de vacsoránkat is eltölthetjük a Bazilika kupolájával szemezve. A szálloda Harmony Spa-jával együttműködve itt is tartanak rooftop jógát.

Kivel menj: inkább azt mondanánk, különleges eseményre válaszd
Miért szeretjük: olyan, mintha egy karnyújtásnyira lenne a Bazilika kupolája

Kertem – a közönségkedvenc

Kertem

1146 Budapest, Olof Palme sétány 3.
Részletek

Ugyan nem a régi helyén van már, hanem az Olof Palme Ház előtti gyepen, de idén nyáron sem maradunk Kertem nélkül. Nem tudjuk, hogy ez lesz-e a végleges helye, de 2016 nyarán itt rendelhetjük a balkán burgert, itt csúsznak majd a mérsékelt áron mozgó fröccsök és a zenei felhozatal is marad a régi.

Kivel menj: bárkivel, aki valóban zöldövezetbe vágyik és azokkal akikkel a régi Kertembe is jártál
Miért szeretjük: fogalommá vált és igyekszünk az új időket megszokni

Római-part: Fellini Római Kultúrbisztró, Nap bácsi – a szeretnivaló kívülállók 

Fellini Római Kultúrbisztró

1039 Budapest, Kossuth Lajos Üdülőpart 5.
Részletek

A Fellini vitathatatlanul kuriózum a hullámzó minőségű római parti hekkezők és szponzornapernyős túlárazott helyek között. Mindig olyan a csíkos napozószékekben ülni és belga sört inni náluk, mintha egy régi filmben szerepelnénk. Reméljük a magas vízállás nem lesz jellemző erre a nyárra és sokat időzhetünk a Felliniben.

Kivel menj: a legjobb baráttal
Miért szeretjük: kedves, egyedi, magával ragadó és szuper a sörválaszték

Nap bácsi

1039 Budapest, Kossuth Lajos Üdülőpart 9.
Részletek

A Római másik favoritja, a régi időkből kapta nevét, hiszen üzemelt itt Nap bácsi és Nap néni nevű csárda is. Mostanra maradt a Bácsi és a csárda-jelleg helyett családbarát falatozó és pihenőhely lett. Náluk is az aprókavicsba fúrhatjuk a lábunkat, széles a sörválaszték és gyerekeknek egy kis bunkert is készítettek az egyik fára. 

Kivel menj: családdal, gyerekkel, kutyával
Miért szeretjük: barátságos és sehol máshol nincs fára épített bunker, csak náluk

Grandio – a flúgos

Grandio

1072 Budapest, Nagy Diófa utca 8.
Részletek

Kicsit kilóg a felsorolásunkból a Grandio, de nem lehet kihagyni a Nagy Diófa utcában található hostelhez tartozó udvari romkocsmát/dzsungelt. Rendkívüli bohém hangulatával, a világ összes égtájáról érkező közönségével egyszer mindenképp át kell élni egy ottani estét, ha fogékonyak vagyunk az elborult megoldásokra. A burger finom, a búzacsör nagyon csúszik mellé.

Kivel menj: baráti társasággal, külföldi haverokkal
Miért szeretjük: külön kis köztársaság, semmi köze a többi budapesti helyhez

Bálna Terasz – a panorámás

Bálna Terasz

1093 Budapest, Fővám tér 11-12.
Részletek

Nyáron a Bálna sem olyan bús, mint rossz időben: benépesülnek a teraszai, hiszen bámulatos a kilátás. A Bálna Terasz vödrös limonádéival, koktéljaival és a Dunához igazán közeli két személyes kis asztalaival vált kedvenccé. Emellett kutyabarát és finomak a ház burgerjei is.

Kivel menj: nagyobb társasággal alapozni, Vele romantikázni
Miért szeretjük: csodás a kilátás, szerdánként a naplementére hangolt élő DJ-szettek kiszakítanak a valóságból

táBOR – a fröccsszakértő

Millenáris Park

1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20.
Részletek

Két éve találkozhattunk utoljára a Millenárison a táBOR kitelepüléssel, mely a Bortársaság nyári fröccspontja volt. Most újáéledt a projekt, és havonta változó nívós borválasztékkal (3 fehér, 3 rozé, 3 vörös, 3 komolyabb tétel) marasztalják azokat, akik értik és szeretik a borokat. A Hello Wood által épített bódéhoz street food kitelepülések csatlakoznak, lesz ingyenes filmklub és vasárnapi piknik jellegű brunch is.

Kivel menj: borértő barátokkal
Miért szeretjük: laza a hangulat, de mégis biztosak lehetünk benne, hogy jó kezekben vagyunk, ha borról van szó

PONTOON – a multifunkciós

PONTOON

1051 Budapest, Id. Antall József rakpart 1.
Részletek

Új versenyző, ám hamar megszerettette magát a közönséggel. A lokáció csillagos ötös, a Láncíd lábánál fröccsözhetünk, nézelődhetünk, élvezhetjük a zenét, már napközben is. Persze közben rálátni a Gresham Palotára is, láblógatásnyira van a Duna és árnyat adnak a lombos fák is. A kertmozis estek, naplementés szettek, akusztikus koncertek, gyerekprogramok is a PONTOON sokszínűségét mutatják. 

Kivel menj: barátokkal, Lánchíd-fetisisztákkal
Miért szeretjük: nincs feszengés, jó a társaság, a helyszín magáért beszél

Pagony – a meglepő

Pagony

1114 Budapest, Kemenes utca 10.
Részletek

Mikor évekkel ezelőtt először jártunk a Pagonyban, nagy volt a meglepettség, hogy gyakorlatilag egy "újrahasznosított strandon" sörözhetünk. A hangulata ebből fakadóan egyedi, és, ha elkap, visszatérésre sarkall. Mindemellett korrekt konyhával dolgoznak és széles a programkínálatuk is.

Kivel menj: nagy társasággal
Miért szeretjük: hol máshol koccinthatnánk egy szárazon hagyott medencében

Madách Tér: Telep, Hivatal, Sierra Coffee... – a mini városrész

Telep

1075 Budapest, Madách Imre út 8.
Részletek

Konkrét kommuna lett a Madách tér Gozsdu felőli részén, hiszen gyakorlatilag egybeolvad a Konyha, a Telep, a Gábor, a Sierra, a Juicy & Bagel Budapest, a Meat & Sauce és a Hivatal terasza. Mindenki ismer mindenkit, nem baj, ha még maradt egy kicsi a másik helyen vásárolt italodból, senki sem néz majd csúnyán rád. Hétfő estétől nagy a mozgás, mégis csütörtöktől az igazi a tér hangulata. Itt sosem leszel egyedül, de a kutyád sem.

Kivel menj: egyedül, barátokkal, kutyával, macskával...
Miért szeretjük: mindig történik valami, nagy az esély, hogy új embereket ismerj meg, jó áron van a vodka-szóda

Garzonkert – a bohém

Van valami bohém a Garzonkertben, amit talán a Mikszáth tér, a szemben lévő zölddel futtatott tűzfal és a színes székek közé ékelt ülőgarnitúrák adnak. Jó áron futnak a koktélok, nagy a kézműves sörválaszték, a Good Bar Good Burger jóvoltából pedig laktató, szaftos burgereket is kínálnak. 

Kivel menj: burgerszerető baráttal, kollegákkal munka után
Miért szeretjük: kiesik a bulinegyedből, mérsékeltek az árak

Palotanegyedben található Garzonkert egy kellemes gangos belső udvar a volt Mixart helyén, a Mikszáth Kálmán tér 3. szám alatt. Ha nagy bulizásra vágytok, valószínűleg nem ez lesz az a hely, amit kerestek, de ha szívesen innátok egy frissítőt halk lounge zene mellett, akkor megtaláltátok a megfelelő helyet. A hűs kertben érdemes megpihenni egy jó hamburger társaságában, amit a Goodbar Goodburger csapata készít. Az italválaszték széles, így nem nehéz előmelegíteni a társaságot a pénteki buli előtt. Külön öröm, hogy a kutyákat is szívesen látják a helyen.
Palotanegyedben található Garzonkert egy kellemes gangos belső udvar a volt Mixart helyén, a Mikszáth Kálmán tér 3. szám alatt. Ha nagy bulizásra vágytok, valószínűleg nem ez lesz az a hely, amit kerestek, de ha szívesen innátok egy frissítőt halk lounge zene mellett, akkor megtaláltátok a megfelelő helyet. A hűs kertben érdemes megpihenni egy jó hamburger társaságában, amit a Goodbar Goodburger csapata készít. Az italválaszték széles, így nem nehéz előmelegíteni a társaságot a pénteki buli előtt. Külön öröm, hogy a kutyákat is szívesen látják a helyen.

Garzonkert (bezárt)
Cím: 1088 Budapest, Mikszáth Kálmán tér 3.

Liebling Terasz – a muzikális

Liebling

1073 Budapest, Akácfa utca 51.
Részletek

A hétvégén különösen hangos és forgalmas Akácfa utca fölé magasodik a Liebling terasza, ahol ugyanaz a faborítás dominál, mint odalent. A különleges elhelyezkedésnek köszönhetően kicsit el is különülünk az utcától, de mégis benne maradunk a mozgásban, ha a Liebling teraszon időzünk.

Kivel menj: jó baráttal 
Miért szeretjük: nagyon ízlésesen válogatják össze az élő zenés programokat

A38 – a jól bevált

A38

1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő
Részletek

Vannak, akik sosem cserélnék le a hajós bulikat, teraszon koccintásokat és az orrban barnulásokat a belvárosi kerthelyiségekre. Az A38 programjai világszínvonalúak, terasza pedig jó időben a pazar kilátás mellett jó klímát is ígér, a Dunának köszönhetően. A szombati daytime bulik évek óta klasszisnak számítanak.

Kivel menj: barátokkal, zeneszeretőkkel
Miért szeretjük: az A38 mindig A38 marad, ide járunk a legülönlegesebb koncertekért, a terasz pedig csak ráadás

Anker't – a bulizós

Anker't

1061 Budapest, Paulay Ede utca 33.
Részletek

Az Anker't első ránézésre a többi belvárosi, udvarban kialakított kocsma lenne, ám náluk a fókusz a programokra kerül, és az alapozás, iszogatás, beszélgetés mellett/után az este nagy bulikba torkollik. Hétköznap igazi "afterwork" hely, sokszor italakciókkal hívogatnak. Ha szeszélyes az időjárás, még mindig behúzódhatunk a fedett részekre is. 

Kivel menj: kollegákkal, barátokkal
Miért szeretjük: sokszor alakulnak hajnalig tartó random tombolások

Szimpla Kert – a nagy öreg

Szimpla Kert

1075 Budapest, Kazinczy utca 14.
Részletek

Nem lehet és nem is szeretnénk kihagyni a Szimplát, minden romkocsma atyját, a Kazinczy utcai turistacélpontot. Mikor a kétezres évek elején elindult, még nem volt minden vendég külföldi, aztán egy időben már ezt tapasztaltuk, és drágának is gondoltuk a szeretett helyet. Mostanra a környék bőven hozzá igazodott árakban, így nincs nagy kontraszt. Nosztalgiázni, vasárnapi piacra, az angolunkat gyakorolni is jól jöhet egy Szimpla Kertes délután/este.

Kivel menj: akikkel régen jártál, barátokkal, külföldi haverokkal
Miért szeretjük: hiába lett nevezetesség, még mindig megvan a különleges hangulata, jól lehet ismerkedni

Nyereg, az itató – a városon kívüli

Nyereg, az Itató

1146 Budapest, Városligeti körút 2.
Részletek

A Városliget Kertem melletti kedvenc a Nyereg, mely épületéből és dizájnjából fakadóan is hordozza a vidéki hangulatot, valamit, ami egyáltalán nem jellemző a nagyvárosokra. Éppen ezért szimpatikus és jár annyi törzsvendég hozzájuk. Remek a limonádé, jó áron csapolják a sört, korrekt a konyha és az élő zenei programok is izgalmasak. 

Kivel menj: nagyobb társasággal
Miért szeretjük: itt simán el tudjuk felejteni, hogy másnap dolgozni kell menni és nem vidéken vagyunk a megérdemelt szabadságon

Terasz Budapest – a lazulós

Terasz Budapest

1052 Budapest, Március 15. tér 2.
Részletek

A Március 15. tér igencsak kedvező helyszín, ha pihenni, nézelődni és lazítani szeretnénk. A panoráma kifogástalan, az Erzsébet hídra napközben és este is jó ránézni. Pláne, ha mindez szép borokkal, gyümölcsös limonádékkal, kreatív long drinkekkel megtámogatva történik. A Teraszon akkor is jó helyen vagyunk, ha megéhezünk.

Kivel menj: barátokkal, barátnőkkel
Miért szeretjük: van uborkás spritzer, palacsinta, és nem lehet megunni a panorámát

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!