Ahogy a környezettudatosság egyre nagyobb figyelmet kap világszerte, a fenntartható életmód elemei lassacskán begyűrűznek a vendéglátásba. Míg néhány éve vegán éttermet találni egy valóságos hadjárat volt, a vega opciót pedig legtöbb helyen a sajt különböző formája jelentette, ma már bőven találhatunk alternatívát a húsra. A Burger Market a hazai vegán kultúra koronázatlan királyával, Steiner Kristóffal összefogva alkotta meg legújabb csúcsminőségű vegánburgerét a Beyond Burgert, véletlenül sem csak vegánok számára.

A Beyond Meat térhódításával bebizonyosodott, hogy megteremthető a klasszikus hamburger élménye a húson túl. Megszületett az alternatíva, ami textúrájában és ízvilágában amennyire csak lehet közelít a húshoz, mégis csupa növényi alapanyagból épül fel. Életmódtrendnél sokkal több: kevesebb ökológia nyomot hagyunk, ha nem fogyasztunk állati eredetű ételeket. A végső cél azonban nem az aszketizmus, a zöld út nem kell, hogy lemondással járjon, továbbra is az élvezet kimaxolása és a minőségi gasztronómiai élmény a cél.

Veganizmus és hedonizmus kéz a kézben, a vegánburgerek a Burger Marketben valójában olyan ételköltemények, amik nemcsak a vegánoknak nyújtanak izgalmas lehetőségeket – mindenkit levesznek a lábukról, akik nyitottak az újdonságokra. A Beyond Meat az elmúlt egy év során világszerte új szintre emelte a növényi alapú burgereket – a 100% vegán, borsó- és rizsfehérjéből, kakaó- és kókuszvajból, burgonya- és almakeményítőből, céklalével és szárított gránátalmával készülő „nem-hús”-pogácsa a Burger Marketbe is megérkezett.

Agyő PET-palack, a soha viszont nem látásra műanyag szívószál – akár ez is lehetne a szlogenje a Burger Market ÁRKÁD-nak, a Food Loft gasztrotérben nyílt új étteremnek. Az Örs vezér terénél található egységben a kézműves hamburgereket és az autentikus tex-mex konyhát szeptember óta élvezhetik a vendégek, a már megszokott kiváló minőségben.

A Burger Market hisz benne, hogy a környezettudatosságnak egyre nagyobb szerepet kell kapnia a vendéglátásban is, így óriási hangsúlyt fektet a zöldülésre, és a növényi alapú ételek választékának bővítésére. Folyamatosan megújuló vegán kínálatuk megálmodója Steiner Kristóf, akinek neve három bestseller szakácskönyvvel, telt házas főzőkurzusokkal és pop-up vacsorákkal, Tel Avivtól Cipruson és Londonon át Budapestig, elválaszthatatlanná vált a vegán életmódtól.

Amikor a Burger Market felkért, hogy álmodjam meg a tökéletes íz és textúra-harmóniát a Beyond Meat köré, azonnal a klasszikus, amerikai burgerre gondoltam, ám határozott célom volt a megszokott ízvilágot szokatlan alapanyagokkal ellenpontozni. Így született meg a füstölt paprikás szaft, a kukoricacheddar »nem-sajt« szósz, a lyoni sárgarépachips, az ecetes gyöngyhagyma, és friss rukkola mennyei harmóniája, puha vegánbuci ölelésében. Merem állítani, hogy a vegánok és vegetáriánusok mellett a mindenevők legnagyobb kedvence is lehet.” – meséli Kristóf. A megálmodott receptúrát a Burger Market séfjével, Götz Zsolttal közösen fejlesztették tökélyre, és már a nagyérdemű is letesztelheti őket a Burger Market éttermeiben.