Azért megijedni még nem kell. Bár a nagy múltú hely január 2-án már valóban nem nyitott ki, de nem örökre, mindössze fél évre tűnik el a fővárosi éttermek repertoárjából.

A Turizmus Online írta meg, hogy egy facebookos szakmai fórumon jelent meg egy poszt, mely szerint Magyarország leghíresebb étterme bezárt, és így a komplett éttermi személyzet, összesen 18 fő munka nélkül maradt, ezért várják az ajánlatokat. A legendás hely azonban nem ment tönkre, sem tulajdonosváltás nem történt, mint azt a turisztikai magazin megtudta, hanem egyszerűen csak felújítják a Mátyás Pincét, és a munkálatok nagyjából fél évig tartanak majd. Addig pedig az éttermet üzemeltető Halászbástya Kft. igyekszik a személyzet minél több tagját a Várban található másik éttermében elhelyezni.

A Mátyás Pince 116 évvel ezelőtt nyílt meg, és a városi legendákkal ellentétben nem Mátyás királyról, hanem az éttermet megnyitó Baldauf Mátyás vendéglősről nevezték el. Az étterem szerencsésen túlélte az I. világháborút, és majdnem túlélte a másodikat is, ám miután óvóhellyé alakították át, a hely 80%-a megsemmisült. A háború után újították fel, de nem az eredeti állapot szerint, hanem úgy, hogy az étterem berendezése Mátyás király korát juttassa a vendégek eszébe – innen jön a félreértés, a városi legenda.