A karácsonyi vásárok évről évre egyre díszesebbek Európa-szerte, komoly indulók akadnak, amikor a legjobbat kell kiválasztani közülük. Idén a Bazilika előtti adventi vásár vitte el az első díjat egy online szavazáson.

A budapesti Advent Bazilika lett Európa legszebb karácsonyi vására, méghozzá nem is akárhogyan, minden eddigi szavazási rekordot megdöntve. A European Best Destinations független utazási portál 2019-es szavazásán a Szent István-bazilika előtt megrendezett karácsonyi rendezvénysorozat több mint 39.448 voksot kapott. Az online szavazás minden évben tíz napig tart, idén 116 országból összesen 289 714 szavazatot adtak le, ami a tavalyihoz képest húszezerrel több. Aki pedig még nem vette meg az idei karácsonyi ajándékokat, még pótolhatja, például a Bazilika előtti adventi vásáron, mely mostantól Európa legszebb karácsonyi vására. 

„Az Advent Bazilika az évek során Budapest egyik meghatározó turisztikai látványosságává, rendezvénysorozatává vált. Mint minden évben, így idén is azzal a szándékkal szerveztük meg, hogy az eseménnyel hozzájáruljunk Budapest és Magyarország turisztikai vonzerejének növeléséhez. A versenyben való részvételünk is azt a célt szolgálta, hogy az Advent Bazilika mellett ráirányítsuk a figyelmet a fővárosra. Büszkék vagyunk az eredményre, hatalmas öröm, hogy ilyen erős visszajelzést kaptunk a látogatóktól. Hálásan köszönjük mindenkinek, aki ránk szavazott!” – mondták el a szervezők.