Élményt ajándékozni nem új gondolat, de továbbra is nagyon népszerű, több okból is. Ha szeretnénk fenntarthatóbban élni, és tárgyak felhalmozása helyett kultúra fogyasztására szánjuk időnket és pénzünket, nem csak környezettudatosabban járunk el, költésünkkel egy jó projektet támogathatunk. A következőkben a Zeneakadémia ajándékkártyájának lehetőségeiről lesz szó, és arról, milyen remek programokra használhatjuk fel!

A Zeneakadémia Ajándékkártyáját kedvünk szerinti összeggel tudjuk feltölteni, és szabadon használhatjuk fel jegyvásárlásra a Zeneakadémiai Koncertközpontjában, a saját rendezésű programjaikra. Ha jegyet szeretnél ajándékozni valamelyik előadásra, azt is megteheted, a kártya kifejezetten azoknak nagy segítség, akik nem tudják pontosan, melyik előadásnak örülne rokonuk/barátuk. A jegy vagy az ajándékkártya mellett lehetőség van még bérlet vásárlásra is, ami tematikus esték sorozatára enged betekintést.

Az ajándékkártya a vásárlás időpontjától, illetve az újra feltöltésétől számított 12 hónapig érvényes. Az utalvány a Zeneakadémia jegypénztárában, illetve online vásárolható meg, és tölthető fel újra. Mind a kézzel fogható, mind az elektronikus ajándékkártya a jegypénztárban és online is beváltható. Webes jegyvásárlás esetén a zeneakademia.jegy.hu oldalon a jegyek kosárba helyezése után, az utalvány számának megadásával történik a kártyáról történő fizetés. A zenei élmény ajándékozása mellett felsorakoztatható további érvek helyett, mutatunk néhány fantasztikusnak ígérkező programot!


A bécsi együttes előadásában Beethoven-szimfóniákat hallani – ez mindig autentikus és egyszersmind különleges élményt ígér, a Bécsi Szimfonikus Zenekar koncertjét Budapesten ráadásul korunk egyik legkeresettebb és legizgalmasabb karmestere dirigálja. Jordanék lendületes, mélyen átgondolt és mégis spontán szellemű játéka a legmagasabb rendű Beethoven-élményt kínálja a hallgatók számára. Erre készülhet tehát a zeneakadémiai közönség is: az ötödik és a hatodik szimfónia korántsem hétköznapi megszólaltatására – és találkozásra egy nagy karmester-egyéniséggel.

Roman Rabinovich sokoldalú művészegyéniség. Mindössze 10 évesen debütált előadóművészként, Zubin Mehta pálcája alatt. Gyerekkora óta a vizuális művészetek aktív rajongója, jelenleg leginkább digitális műalkotásokat készít. Rabinovichzeneszerzőként is egyre ismertebb, általában minden fellépésén elhangzik egy saját darabja. A fekete-fehér színei nevű bérlet keretén belül megrendezett esten a zongoraművész Capriccio: Bohóc a biciklin című, 2016-ban bemutatott saját darabján túl számos kanonizált szerző műve csendül majd fel, valamint olyan zenetörténeti érdekességek is, mint a leghíresebb jezsuita zeneszerzőként ismertté vált Domenico Zipoli barokk szvitje.

Zenei végzettségét tekintve karvezető, karmester és zeneszerző, az elmúlt évtizedekben mégis énekesként ismertük meg: José Cura énekművészi diploma nélkül lett világhírű. „Az utóbbi években kevesebb énekes felkérésre mondtam igent, így végre visszatérhettem a kezdeti elhatározásomhoz, a tanult hivatásomhoz, amiért valójában hivatásos zenész lettem. Ez pedig nem más, mint a komponálás és a dirigálás” – árulta el legutóbbi budapesti fellépésekor a művész. A Montezuma és a rőthajú pap című vígoperájának librettóját maga Cura készítette el, hatalmas teret engedve az írói és persze a zenei képzeletnek. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával együttműködve lép fel, az előadáson Matias Tosi énekel.