Várnába és Dubrovnikba indít közvetlen járatot Budapestről a LOT Polish Airlines a jövő nyári menetrendi időszakban – jelentette be Michal Fijol, a légitársaság kereskedelmi igazgatója november 27-én.

Jelenleg csak autóval lehet lejutni Magyarországról a horvát tengerpartra, és ez jelentős dugókat jelent főszezonban, főleg, ha Budapestről indulva az M7-esen vezetünk.

Aki vesztegelt már órákat a tűző napon a határátkelőnél az autóban ülve, az bizonyára örül a hírnek, hogy a LOT lengyel nemzeti légitársaság jövő nyártól repülőjáratokat indít Horvátországba. A járatok június 7-én indulnak, és hetente egyszer, vasárnaponként közlekednek a nyári csúcsidőszakban szeptember 27-ig. Dubrovnikba reggel 7 órakor szállnak fel, a járatokat Embraer E195-ös repülőgépekkel teljesítik majd.

Várnába, Bulgáriába, a Fekete-tenger partjára is repülhetünk majd jövő nyártól LOT-tal, továbbá heti háromról heti négyre növelik a szöuli járatok számát. Emellett hivatalosan is megnyitották új üzleti várójukat a Liszt Ferenc-repülőtér 2B terminálján. A létesítmény egyedülálló Budapesten, mivel ez az egyetlen, légitársaság által üzemeltetett prémium váró.

(MTI)