A közelmúltban megszűnt Corvintető igazi érvágásként hatott a budapesti éjszakai életre, underground zenei világra, és azon belül is a technó meg úgy általában véve a zordabb elektronikus zene kedvelői számára. Az Orczy út 46-48. alatt nyíló, új, DFFRNTroom nevű klub ezt a hiányt igyekszik pótolni, betömve azt a bizonyos rést a pajzson.

Ha feltesszük magunknak azt a kérdést, hogy szükség van-e Budapesten egy underground technóklubra, akkor a válasz egy egyértelmű igen. Már csak azért is, mert a stílus itthon is elég nagy respektnek örvend, ugyanakkor nem vagyunk túlságosan elkényeztetve ebből a szempontból (sem), pláne amióta a szép emlékű Corvintető is megszűnt. Bár vannak ilyen jellegű események a Dürerben, az A38 Hajón, az Akváriumban és olykor a Toldiban is (az illegál bulikat most hagyjuk), de ami kimondottan ezt a vonalat képviseli, olyan talán csak egy van, a bulinegyedben a LÄRM. Úgyhogy az, hogy megjelent a placcon a DFFRNTroom, mindenképpen fontos és üdvözlendő fordulat a budapesti éjszakai életben.

Az új klub a VIII. kerületben található, az Orczy tér környékén, amely a kerület rehabilitációjával együtt fejlődött, ennek szomszédságában, az Orczy úton nyílt meg a DFFRNTroom. Egyébként meg 9-es busszal vagy 909-es éjszakaival 10 perc a Deák Ferenc tér.

Az épületet, mely az új klubnak otthont ad, már messziről ki lehet szúrni, ugyanis korábban itt egy arabos tematikájú étterem üzemelt vízipipával és hastáncosokkal, ez pedig kívülről is meglátszik rajta, nem beszélve arról, hogy egy műpálma áll a bejárat előtt.

Mint az a klub nevéből már sejthető, a DFFRNTroomot a DFFRNTLY nevű DJ és szervező csapat nyitotta meg, akiket, ha máshonnan nem is ismer az ember, de onnan biztosan, hogy tavaly szeptemberben rendeztek egy nagy visszhangot kiváltó, telt házas bulit a Kiscelli Múzeumban, ami bevezette a köztudatba a kastélytechnó fogalmát.

A klub kialakítására aránylag kevés idő állt a rendelkezésükre, mindössze két hét, és ami mindenképpen a csapat becsületére válik, hogy saját maguk végezték el a munkálatokat, a saját ötleteiket valósították meg, és nagyon figyeltek arra is, hogy a lehető legkevesebb friss anyagot használjanak fel. Vagyis az újrahasznosítás szellemében az étterem belső díszítőelemeit és bútorait szedték szét és rakták össze újra. Így lett például a dobogókból és konyhai asztalokból pult, az étterem asztalait pedig a DJ-pultban hasznosították, aminek külső csővázas dizájnját egyébként a kultikus berlini Klub, a Tresor ihlette. De az egész DFFRNTroomra nagyon áll a Berlin párhuzam, sötét, fekete-fehér, minimalista megjelenése a technó európai fővárosát és annak klubjait idézi fel elsőre az emberben.


Bár a 300 fő befogadására alkalmas klub elsősorban partyhelyszín lesz, ahol idővel nem csak a DFFRNTLY legénysége által szervezett bulik lesznek, és helyet ad majd nem feltétlenül éjszakai, ún. egyéb elektronikus zenei eseményeknek is, valamint lehetőség lesz live szettek rögzítésére is. A nyitóbuli most hétvégén, szeptember 14-én lesz, amire stílszerűen a német technó egyik legfontosabb alakját, Alexander Kowalski-t sikerült behúzni – honnan máshonnan, mint Berlinből.