Három döntős – Tomcsányi Dóri, a Nubu és a Nanushka kollekciói közül választották ki a formaruha-pályázat győztesét a 2020-as olimpiára.

A jövő évi, tokiói olimpiai játékokon a NUBU formaruháit viselik majd a magyar olimpikonok és paralimpikonok – írta meg az MTI. 

Összesen nyolc pályázó tervezett kollekciót, ezek  közül most a kiemelt három „döntős” márka – Tomcsányi Dóri, Nubu és a Nanushka – közül választották ki a nyertest. A frissen átadott MOME campusán tartott sajtótájékoztatón a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Szabó László kifejtette, hogy a fogyatékkal élő sportolók miatt olyan szempontokat is figyelembe kellett venni a választás során, mint hogy a kerekesszékes versenyzőknél különösen kényelmesnek kell lennie a ruhaujjnak.

A Nubu tervezői hangsúlyozták a kollekció kapcsán, hogy a legfontosabb három szempont a tervezés során az volt, hogy a ruhák egyszerre hangsúlyozzák a magyar identitást, a rendező Japán iránti tisztelet és a márka megjelenését. A kimonó ihlette részletekkel is rendelkező ruhák elkészítése során arra is figyeltek, hogy a fenntarthatóság jegyében biopamutból és újrahasznosítható anyagokból készüljenek.