Gasztró

Ebéd vízparti panorámával – a magyar konyhát gondolta újra a DNB Budapest

Fotó : Bálint Hirling / We Love Budapest

Duna-parti ebéd a belváros szívében? A DNB Budapest nem csak különleges helyszínével vívja ki magának az elismerést a hazai gasztronómiai szcénában. Emlékezetes ételvariációival és kedves kiszolgálásával hamar a szívünkbe lophatja magát.

A Dunakorzó a főváros egyik legromantikusabb pontja, pompás kilátás nyílik a Budai Várnegyedre, a Citadellára, a Gellért-hegyre és Budapest méltán híres hídjaira. A Budapest Marriott Hotel aljában található bisztró erre a kivételes hangulatra épít, és ezt emlékezetes vendéglátással koronázza meg.

Fotó: Bálint Hirling / We Love Budapest

Az elegáns, mégis barátságos környezet sokfunkciós: itt remek lehetőség nyílik egy sietős, de kiadós ebédre ugyanúgy, mint éjszakába nyúló baráti pezsgőzésekre.

Fotó: Bálint Hirling / We Love Budapest

Az étterem külön egységként működik, nem kell szállóvendégnek lenni ahhoz, hogy kiélvezhessük a bőséges büféasztalos reggeliket, a fix áras üzleti ebédeket vagy a látványkonyhában készült színes vacsorákat, de lehetőségünk van frissen szeletelt sonkát csipegetni borunk mellé, vagy egy kávé-süti kombinációval töltődni fel a tágas teraszon.

 

A mottó náluk a magyar konyha újragondolva: itt a hangsúly a hazai vonalon van, hiszen a DNB vezető séfje az aktuálisan elérhető szezonális alapanyagok mentén újítja meg kéthetente a menüt. Csak és kizárólag helyi nyersanyagokat használnak az ételekhez, és egy extra csavarral varázsolják azt asztalunkra. Ég veled klasszikus rizibizi, helló mennyei zöldborsós risotto!

Fotó: Bálint Hirling / We Love Budapest

Az étlapról három előételből, egy napi levesből, valamint négy főételből és három desszertből lehet mindig választani. Két fogás ára 3300Ft, míg 3 fogás 4200 Ft-ba kerül, ami tartalmaz még egy vizet, házi limonádét vagy üdítőitalt is. Minden menüben szerepelnek húsmentes finomságok, és az ételeket tudják módosítani egyes intoleranciák szerint is.

Fotó: Bálint Hirling / We Love Budapest

Nagy kedvencek a magyar halak, borok és a helyi termelői sajtok. Általában mindig találunk csokoládé alapú finomságot: van reformpalacsinta, pohárdesszert és egy torta jellegű édesség is, mindegyik méltó befejezése lehet a menüsornak.

Fotó: Bálint Hirling / We Love Budapest

És ha ez nem lenne elég, adunk még egy okot, hogy ellátogassatok az étterembe, most két hónapon át a fogyasztásotokkal egy jó ügyet is támogattok. Szeptemberben és októberben minden ebéd vagy vacsora árából 1 eurónak megfelelő összeget adományoz az étterem az SOS Gyermekfalvaknak, akik fiatal felnőtteket támogatnak.