A szeptember 15. és december 31. között megtekinthető Star Wars-kiállítás apropóját a magyarországi bemutató 40. évfordulója adja.

The Fans Strike Back az esemény címe, s mint ebből kikövetkeztethető, egy gyűjtői kiállításról van szó. Egyfelől a Magyarországon 40 éve bemutatott első rész, másfelől a decemberben mozikba kerülő 9. epizód adja majd az apropóját, bár egy igazi rajongónak egy ilyen eseményhez nincs szüksége apropóhoz. A Daniel Prada és a LetsGo Company által összeállított, több mint 600 eredeti darabból álló kollekció 10 kamionnal érkezik az előző helyszínről, Párizsból Budapestre. A kiállítás közel 1500 négyzetméteren vezeti végig a látogatókat a sorozat cselekményén. A hivatalos és gyűjtői darabok mellett profi művészek és szakemberek egyedülálló munkái is láthatók majd, az élményt pedig különleges audiovizuális effektek erősítik majd.

A kiállítás része lesz egy több űrhajóból álló ún. virtual reality élménysarok és a Jedikiképző ring is, melyek valószínűleg a legnépszerűbb részei lesznek a tárlatnak. Az összes fontos szereplővel is találkozhatunk majd Chewbacca-tól és Yodától kezdve R2D2-n és C-3PO-n át a Sithekig és Darth Vaderig, a kedvenceinkkel green box fal előtt fotózkodhatunk. Megcsodálhatunk százharminc limitált kiadású figurát, és több mint harminc, ember méretű páncélzatot is. Lélegzetelállító a hatalmas csillagromboló kapitányi hídja, az óriási termetű Jabba, a hutt, a négy méter magas Rancor, a nyolc méteres Palpatine trónterem és Anakin Skywalker kilenc méter hosszú légifogata is.