Budapest ikonikus helyszínein mutatja be a legmenőbb utcai sportokat a World Urban Games (WUG) imázsfilmje. A látványos sportesemény szeptember 13. és 15. között zajlik majd a Nagyvásártelepen, a programok ingyenesen látogathatók. A sport- és zenei fesztivált népszerűsítő videóhoz készült dalt Sena (Irie Maffia) eladja elő.

A GAISF (Global Association of International Sports Federations) idén indítja útjára a kétévente megrendezésre kerülő World Urban Games-t, vagyis az Utcai Sportok Világjátékát. Az esemény rendezési jogáért 50 város jelentkezett világszerte, köztük Barcelona, Los Angeles és Tokió, végül Budapest lett a befutó.

A WUG egy sport- és zenei fesztivál, amely többek között olimpiai versenysportágakat foglal magába, meg olyanokat is, melyek várhatóan bekerülnek majd a soron következő olimpiák programjába. Így jó pár különleges és látványos sportágban a budapesti esemény jelentheti a főpróbát a következő, tokiói ötkarikás játékok előtt.

Az ingyenesen látogatható szeptemberi rendezvényt népszerűsítő imázsfilm létrehozásában a WUG Szervezőbizottsága a Human Telex Advertising & Event kreatív ügynökséggel és a 235 produkciós csapatával működött együtt, a filmet Juhász Péter rendező jegyzi. A film többek között olyan ikonikus budapesti helyszíneken mutatja be a WUG-hoz kapcsolódó életérzést és a hat versenysportágat, mint a Filozófusok kertje, a Magyar Nemzeti Galéria, az Egyetem és Fővám tér, a MOME új campusa, az újjáépülő Puskás Stadion vagy éppen a Havanna lakótelep.

A sportágak nemzetközi és hazai sztárjai érkeztek a forgatásra, BMX, görkorcsolya, parkour, breaktánc, 3x3-as korsárlabda- és frizbitrükkjeik bemutatása közben nem kis érdeklődést keltve a város utcáin. Az Európában is sugárzott film vizuális nyelve amellett, hogy megszólítja a fiatal célcsoportot, Budapestet is népszerűsíti, és talán nemcsak az urbánus sportokat kedvelők körében. Az imázsfilm zenéjét Kalotás Csaba szerezte, a dalszöveget Sena írta és ő is énekelte fel.