Körbejártuk a Szigetet, és megnéztük, körülbelül mennyibe kerül, ha egy végigugrált koncert után pótolnánk a ledolgozott kalóriákat. Arra jutottunk, hogy a Szigeten minden lehetséges: még az is, hogy egy igényesen összerakott ételért kevesebbet kell fizetnünk, mint a valódi fesztiváltrashért!

Nem akarunk olyan közhelyes és öregasszonyos szomorkodásokkal jönni, hogy hű, de drága a Szigeten minden – ezt évek óta tudjuk, megszoktuk, és mindig van alternatíva, ha valaki úgy érzi, két szendviccsel is beslattyoghat a kedvenc együttesének koncertjére. De ha mégis úgy döntünk, hogy a Sziget-fíling járulékos eleme a hajnali kettőkör elmajszolt fesztiválkaja, akkor mutatjuk az árakat.

Általánosan elmondható, hogy az ételek nagy része 2-3000 Ft között mozog, függetlenül attól, a Sziget melyik részén vesszük. A pre-street food forradalmi időkben szigetes signature-nak számító, brutális méretű lávakövön sült hot dog jogutódai általánosan 3000 forintért kerülnek a kezünkbe, akárcsak a régi Moszkva teres időket idéző puffancsos hamburgerek.

Érdekes, hogy aki kényszert érez arra, hogy felüljön a nosztalgiavonatra, valószínűleg párszáz forinttal rosszabbul jár, mint aki a jól ismer helyek minőségibb fogásaira megy rá. Bár a városi áraira jócskán rádobott az ország kedvenc hamburger franchise-a, a Zing is, a legdrágább burgerük, a dupla húsos guitar hero is csak 2790 Ft, a Kanálgépnél pedig 2100 forintért kapjuk meg a legolcsóbb burgert. Ugyanez a helyzet pizza fronton: az amúgy főleg aluljárókban domborító Pék-snack pizzája 950 Ft/szelet áron megy, így 3 szelet áráért tulajdonképpen összedobunk egy egész pizzát a Digónál, amit 2990 Ft-ért adnak.

A gyrosokat pitában általában 1500 forintért, a tálakat 2600 Ft-ért, a boxokat 3000 forintért vehetjük meg. A levesbárban egy húsos gulyás vagy nehéz bableves 2000 Ft, a húsmentes krémlevesek1700 forintba kerülnek. Az olasz jellegű (gondolatban legalábbis annak szánt) tésztákból a kis kiszerelés 2400 Ft, a nagy 2900 Ft. Ha ázsiai tésztára vágyunk, ennél mélyebben kell a tárcánkba nyúlni, az alapkonstukció 3000 Ft, de ha hússal kérjük, már 5000-et kérnek érte.

Amúgy aki tényleg a húsra megy, több BBQ hely közül választhat, a Füst és Buboréknál 2500 Ft-ért wrapet, 3500 Ft-ért tálat kaphatunk. A mentes konyhák viszont meglepő módon nincsenek túlárazva az alapkajákhoz képest: az ÖKO udvarban lévő vegán hamburgerek is 3000 alatt vannak, akárcsak a húsmentes hot dogok, de errefele beszerezhetünk egy papírtölcsérnyi rántott krumplinudlit is 950 Ft-ért, ami azért eléggé laktató tud lenni. Igaz, a sajtot plusz 350 pénzért adják, de a sajtszórás a legtöbb helyen feláras. Aki a magyaros vonalat részesíti előnyben, kaphat lángost 900 Ft-ért á la natur, és plusz egy ezresért még sajt és tejföl is jár hozzá. A töki pompos 1700 Ft, a vasalós lepény 2700 Ft, kürtős kalács 1200 Ft.

A desszertek valamivel olcsóbbak, az ősszigetesnek számító churros 950 Ft, a szögletes fánk 650 és 790 Ft között mozog, a csavaros fagyi 1200 Ft körül kapható, az óriáspalacsinta pedig 1500 Ft. És ha valakinek csak párszáz forintja maradt, 2 liter pattogatott kukorica 790 Ft-ba fáj az értékmegőrző mellett.