A kis pékinas – Le Petit Boulanger fából fabrikált egy „szeretetdobozt”, ebbe zárás után teszik bele az el nem adott kenyeret, péksütiket, hogy az, aki éhes, de nem telik rá, elvihesse.

Szerencsére – bár lassan, de – azért szaporodnak a városban azok a helyek és lehetőségek, amelyek sokat segíthetnek a rászorulóknak, a befektetés pedig nem is kerül sok energiába és munkába. Írtunk már korábban a Lövőház utcai lakóház szuper adománypolcáról, illetve adományboltokról, ahova feleslegessé vált dolgainkat vihetjük, hiszen lehet, hogy másnak épp arra van szüksége, amire mi már ráuntunk.

A budai kézműves pékség, A kis pékinas – Le Petit Boulanger osztotta meg Facebook-oldalán, hogy elkészült a kis faláda, amibe zárás után helyezik bele azokat a pékárukat, kenyereket, melyek megmaradtak, és szívesen felajánlják azoknak, akik rászorulnak az élelemre. „Sziasztok! Ma végre sikerült felszerelnünk szeretet dobozunkat, amibe esténként elhelyezzük azokat a kenyereket és péksütiket, amik zárásig esetleg nem fogytak el. Kérjük osszátok, hogy minél több rászorulóhoz eljusson a híre.”