A Nyugati és az Oktogon között csöndben meghúzódó Szobi utcában van egy otthonos kis bár, ahol vízipipa és koktélok mellett lehet élvezni a balzsamos nyári estéket. Mesélünk az OpiumBárról.

Egy csendes utcában járunk a Nagykörút közelében, ahol egy hangulatos, vízipipafüstös bárt keresünk. A Szobi utca 4.-ben találjuk meg számításainkat, már ha egy olyan helyen szeretnénk tölteni az estét, ahol halovány fények között, süppedős kanapékon lehet gyümölcsös koktélokat és gyümölcsös ízű vízipipákat váltogatni.

A hely első benyomásra olyan, mint egy újragondolt borospince, csak itt hordók helyett fekete bőrkanapékat, alacsony fa-és kőasztalokat, mintásra festett padlót, festményeket és egy kandallót találunk, borok mellett pedig változatos koktélokat kortyolhatunk.

És persze vízipipázhatunk: magas minőségű, rozsdamentes acélból készült, szilikoncsővel érkező pipák kerülnek elénk, hogy a több mint 20-féle ízből választva akár sárgadinnyés, őszibarackos, áfonyás, citrusos, mangós, kivis vagy epres változatokat próbáljunk ki. Sőt, kérésre szívesen készítenek nekünk személyre szabott ízkombinációt is. Az árak 3300 Ft-nál kezdődnek, az extrább ízeket 3700-5500 Ft-ért kérhetitek.

Koktélfronton persze ott vannak a nagy klasszikusok, de érdemes kipróbálni az egészen izgalmas mixeket is, ilyen például a Raffaello (kókusszal, likőrrel, rummal), a Purple (különleges rum eperrel) vagy a Fruit Candy Bears (Prosecco, zöldalma, likőr és bizony gumicukor). Egyébként bor és röviditalok is kaphatóak, és akkor sincs gond, ha éppen valami alkoholmentesre vágytok: kóstoljátok meg a házi limonádékat (például kivi-kókusz ízben), vagy a vadrózsás, esetleg gyömbéres teát. Ha harapnátok is valamit, mogyorót, pisztáciát és nachost tudtok rendelni.
Az OpiumBar kellemes közeget nyújt, akkor is, ha egy kemény nap után ejtőznétek, egy szokatlanabb helyen randiznátok vagy a barátokkal szerveznétek közös programot.