Újabb programokban gazdag napoknak nézünk elébe, ami szerencsére nem csupán a lehetőségek mennyiségén, hanem azok sokszínűségében és minőségében is megmutatkozik. Szerdáig érkezik a Libegők Éjszakája, a harmadik Szabihíd hétvége, futhatunk a Hungaroringen, Krúdy Gyula nyomába eredhetünk, válogathatunk a designvásárok között, kezdődik a Gólya záróhete a Bókay utcában, de Guy J és Henry Saiz közös szettjére is bulizhatunk. Ha pedig már zene, néhány nap leforgása alatt koncertezik Budapesten Iggy Pop, a Thirty Seconds To Mars és Zaz is.

Csütörtök

Július 18. és 21. között 16 csapon összesen 6 kézműves sörfőzde tételeit kóstolhatjuk meg az Erzsébet körúti Beer Pointban. Olyan főzdék söreiből válogathatunk majd például, mint a Mad Scientist, a MONYO Brewing, a Horizont vagy a Balkezes, ráadásul a nedűk készítőivel is találkozhatunk.
Kultik Sky Cinema jóvoltából újból vászonra kerül Budapesten a közelmúlt egyik legkedveltebb filmje, a Szólíts a neveden. A legjobb adaptált forgatókönyvért Oscar-díjat is nyert alkotásban Armie Hammer és Timothée Chalamet játssza a főszerepet.

A Kaukázus zenekar július 18-án adja egyetlen nyári koncertjét Budapesten, melynek a Barba Negra Track ad otthont. Kardos-Horváth Jánosék előtt a Tosoda Projekt fogja hangolni a közönséget.
Péntek
július 19-én nyíló kiállítás nem titkolt célja felhívni a figyelmet arra, hogy az építészeti tevékenység „munkaközi” produktumai is lehetnek önálló, a műtárgypiacon is helyet érdemlő műalkotások a skiccektől a tervrajzokon és modelleken át az animációkig. A 19-20. századi mesterek – például Alpár Ignác, Lechner Ödön, Janáky István, Makovecz Imre, Reimholz Péter – műveit együtt állítják ki olyan kortárs mesterekkel, mint Bán Ferenc, Csomay Zsófia, Rajk László vagy Zalotay Elemér, valamint fiatal irodákkal és egyetemi hallgatókkal.
Péntekre is jut film egy tetőteraszon, július 19-én a Zombieland című horror-vígjátékot vetíti a Budapest Rooftop Cinema a Mammut 2 teraszán, melyben többek közt Woody Harrelsonés Emma Stone is felbukkan.

Pénteken ismét hajnali evezést szervez a SUP Budapest csapata, abban az időszakban, amikor még nem zavarja a Duna vizét a hajóforgalom, és nyugodtan lehet gyönyörködni a napfelkeltében. A túra a Római-partról indul és a Lánchíd-Erzsébet híd közti szakaszon ér véget.
Szombat
Második alkalommal rendezik meg a Hungaroringen a Ring Runt, melynek keretein belül 4, 12 és 21 km-es távon futhatunk azon a pályán, amely már számos nagy küzdelmet látott korábban, de nem csupán az autósport szerelmesei számára lehet különleges a helyszín.
Félidőhöz érkezett az idei Szabihíd, már a harmadik hétvége jön a sorban, amikor lezárják az autósok előtt a Szabadság hidat, és programok, na meg emberek sokasága lepi el azt. Ezúttal is lesznek koncertek, táncbemutatók, utcaszínház, sportprogramok, és rengeteg egyéb, ami miatt érdemes lesz csatlakozni szombaton és vasárnap.
Már második alkalommal rendezik meg országszerte a Libegők Éjszakáját, amiből természetesen a Zugligeti Libegő sem maradhat ki. A tavaly nagy sikerrel debütált esemény időpontját idén július 20-ra tűzték ki.

Újabb egész napos minifesztivált szervez a FIRST Craft Beer csapata a Váci úti egységében, ahol kézműves sörök és klasszikus grillételek mellett kísérhetjük majd figyelemmel magyar amerikaifoci-szezon lezárását is. Nem marad el ugyanakkor a már hagyományosnak mondható csocsóbajnokság sem, illetve élőzenére is lehet számítani.
Először rendeznek designvásárt a Nehru-parton található Pavilonban, melynek teraszát foglalják majd be egy nap erejéig a tehetséges hazai alkotók és művészek, július 20-án. A terasz melletti füves részen lesz lehetőség piknikezni, tollasozni vagy társasozni is.
Folytatódik az Akvárium Klub teraszának elektronikus zenei sorozata, a Sun & Soda! A legközelebbi alkalmon, július 20-án az izraeli Guy J, valamint a spanyol Henry Saiz áll a pult mögé, miközben mi a trópusi hangulatúvá varázsolt teraszon táncolhatunk.

Vasárnap

Napjaink egyik legnépszerűbb francia énekesnője Isabelle Geffroy – művésznevén Zaz -, akit sokszor olyan legendákhoz hasonlítanak, mint Edith Piaf vagy Ella Fitzgerald. Zaz majdnem napra pontosan három évvel első Budapest Parkos koncertje után tér vissza a koncerthelyszínre. A bájos énekesnő legnagyobb slágerei mellett nagyon friss, tavaly novemberben megjelent albumának dalait is magával hozza majd.
A Budapesti Nyári Fesztivál és a Petőfi Irodalmi Múzeum a tavalyi nagysikerű Arany János-séták után most új tematikákban is szervez különleges irodalmi sétákat a Margitszigeten. Krúdy Gyula 1918-tól 12 évig lakott családjával a Margitszigeten a Kisszállóban, az egykori nádori nyaralóban. A séta során bejárhatunk olyan helyszíneket, amelyek a történeteit ihlették.
Dübörög a nyár, pezseg a város, júliusban pedig ismét találkozhatunk a WAMP kiállítóival az Erzsébet téren. Érdemes most beszerezni egy-két egyedi nyári darabot akár a vízpartra, akár a forró belvárosi estékre vagy kedvenc fesztiváljainkra.

VII. Óbudai Blues & Roots Fesztivál idén is arra törekszik, hogy segítségével a delta-, a chicagói- vagy éppen a southern-soul-bluesból közvetlenül táplálkozó zenéket átélve fordulhassunk vissza a saját blues-kultúránk felé. Ehhez olyan fellépőket hívtak segítségül, mint a BraindogsShilpa Ray, a Mojo WorkingsBig Daddy Wilson és The Devil’s Trade.

A nyár folyamán idén is kibérelhetjük egy-egy alkalomra az Impostor Bar teraszán lévő grillt a haverokkal, ha odahaza nem megoldható a szabadtéri sütögetés. A grillezni valóról, az evőeszközökről és a tányérokról magunknak kell gondoskodnunk, minden mást az Impostor csapata biztosít.
Piacozás és reggelizés szabad ég alatt egy nyári vasárnap reggelen: a Nar Gourmet török reggeli július 21-én kiköltözik a Pancs Gasztroplacc termelői közé. A jól megszokott ültetett reggeli helyett ezúttal 1-1 tányérra előre összeválogatott finomságokat vásárolhatunk, majd az udvaron leülve élvezhetjük a piac hangulatát, török teát kortyolgatva.

Július 21-én közösségi utcavacsorát rendez a Mindspace csapata a Bródy Sándor utcában, amely hamarosan építési területté válik. A terv szerint a vacsora hasonló lesz a Rákóczi téri csarnokban rendezett közösségi reggelikhez, azaz egy hosszú asztal mellé lehet majd leülni, ahol a résztvevők megoszthatják egymással az általuk hozott étkeket. Nightmarket hangulattal tér vissza a TRIP Hajó fedélzetére a Divat PLACC, ahol a hazai divat- és ékszertervezők érdekes és egyedi darabjai közt válogathatunk majd. A július 21-i vásáron kézműves termékek, finomságok és kozmetikumok is helyet kapnak, és a kutyásokat is szívesen látják.
Hétfő
Hamarosan bezár a Gólya a Bókay János utcában, július 27-én véglegessé válik a költözés. Előtte még azonban méltó búcsút hoztak össze a szervezők, július 22-től minden napra jut majd valamilyen olyan program, amely feleleveníti a 2013 óta tartó korszak valamely időszakát.

A három Oscar-díjjal jutalmazott filmet a Bem mozi tűzi műsorra július 22-én, hétfőn. A filmről: Tony Lip egyszerű, ugyanakkor jó lelkű fickó, az a típus, akinek a problémamegoldó készsége kimerül az “előbb ütök és csak aztán kérdezek” módszerben. Egy kis mellékes reményében elvállalja, hogy egy afroamerikai zongorista, Don Shirley sofőrje lesz, aki Amerika déli államaiba indul turnézni, oda, ahol a helyiek nem látják szívesen azokat, akiknek más a bőrszíne. Don kifinomult stílusa szöges ellentéte az egykori kidobó ember nyers modorának, ám az út során rájönnek, hogy nem is annyira különbözőek.

  • Mártózz meg a pesterzsébeti jódos-sós vizű strandon!


A Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdőnek már tavaly újranyitott a belső, fedett részlege, mostanra viszont már a teljes fürdőkomplexum elkészült, ami összesen tizenhárom medencét jelent. A ritkaságszámba menő fürdőt nem csupán a gyógyulni vágyóknak szánják, hiszen a frissen átadottak közt van élmény-, gyerek- és hullámmedence is. Igencsak ajánlott élmény a nyárra!
Kedd
Július 23-tól minden kedden naplementés jógaórát tartanak a Wasserben, a Népszigeten. A flow-t a yin jógával vegyítő gyakorláson Vani Yoga vezetésével vehetünk részt, zárásként hosszú hangszeres, kisimító relaxációval. Jared Letoék eddig megjelent öt nagylemezükön számtalan stílussal kísérleteztek már a progresszív rocktól kezdve az indie-n át egészen az elektronikáig. A csapat számos nagysikerű hazai fesztiválfellépése után végre egy önálló koncerttel köszöni meg a magyar rajongók töretlen lelkesedését július 23-án a Budapest Parkban.

  • Nézz meg egy izgalmas kiállítást!


Az idei nyár is tartogat rengeteg érdekességet a kultúrára éhes közönségnek, ezek közül nemrégiben 9 izgalmas kiállítást ajánlottunk nektek. A merítésben szerepel a teljesség igénye nélkül a Király Tamás örökségét bemutató tárlat, de Frida Kahlo édesapjának fotóit is megnézhetjük, illetve a XX. századi szürrealista mozgalom is terítékre kerül Salvador Dalí, Pablo Picasso, René Magritte és mások műveivel.
Szerda

Az elmúlt öt év nagy sikerét követően július 24-31. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében idén is lesz Vertigo Filmhét. A Puskin moziban  naponta három – szombaton és vasárnap négy-négy – művészfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 24 alkotás szerepel, melyek közül öt az országos premier előtt látható majd.

A punk keresztapjaként emlegetett Iggy Pop minden idők egyik legdinamikusabb, legszuggesztívebb színpadi jelenlétéről ismert előadó. Féktelen, nyers erő lakozik benne, miközben zeneileg ugyanúgy formálta a ’70-es évek punk műfaját, ahogy a ’90-es évek grunge-szcénáját. Iggy Pop egy legenda, akit az életben mindenkinek legalább egyszer látnia kell színpadon – július 24-én tehát történelmi pillanatnak lehetünk tanúi a Budapest Parkban, ahol 25 év után ad újra önálló koncertet a magyar fővárosban!

Szerdán is nézhetünk filmet szabadtéren, július 24-én Reisz Gábor legutóbbi rendezését, a Rossz verseket vetítik a Várkert Bazárban. A filmről: 33 éves Merthner Tamás magánélete romokban, mert párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna éppen most szakított vele. Tamás önsajnálatában, a múltjában kezdi keresni a választ arra, hogy a szerelem valóban csak akkor létezik-e, amikor már gyakorlatilag nincs. Magánéleti problémáinak feldolgozása közben Tamás ráébred a mai társadalom elveszettségére is, ezúton kapunk egy rendkívül szubjektív képet Magyarország jelenéről.

További budapesti programokat ezen a linken találtok!