Még a tesztüzem lejárta előtt kivonult a Lime elektromos rollerjeivel az V. kerületből egy új rendelet miatt.

Július 30-ig tart a Lime elektromos rollerkölcsönző tesztüzeme Budapest utcáin, de már vannak nézeteltérések. Az Index tudósítása szerint az eddig is csak igen korlátozott területen üzemelő szolgáltatás kivonult az V. kerületbőlVitézy Dávid oldalán tűnt fel július 5-én az a fotó, amin az V. kerület által begyűjtött rollerek láthatóak, a képaláírás szerint a nem szabályosan elhelyezett elektromos rollereket és segwayeket begyűjtötték, és csak közigazgatási eljárás után adták vissza a szolgáltatóknak. 

A Belváros-Lipótváros önkormányzata által nemrégiben hozott rendelet szerint közterületi értékesítésnek minősül a roller felvétele, és erre a tevékenységre a Lime-nak nincs engedélye. A cég, amelynek alapelve, hogy a helyi szabályozásokat tiszteletben tartja, válaszul kivonult a kerületből. A május 1-jén indult próbaüzem óta sok kérdés felmerült a közlekedési móddal kapcsolatban. A problémák nem is elsősorban a Lime-mal kapcsolatosak, sokkal inkább a közlekedés nem megfelelő szabályozása és a felhasználók edukálásank a hiánya jelenti. Azaz a rollerek sokszor szanaszét hevernek vagy éppen a zsúfolt, gyalogos területeken száguldoznak vele, amiből a V. kerületben lássuk be, elég sok van, főleg a turistaszezon közepén.

A rendelet és a kivonulás azonban nem jelenti azt, hogy eltűnnének a környék utcáiról, járdáiról a rollerek, hiszen keresztülmenni ugyanúgy lehet majd, csupán felvenni és dokkolni nem tudunk majd a térképen immár vörössel jelzett területen.