Habár a napokban lejjebb kúszott a hőmérő higanyszála, a programok száma egyáltalán nem csökkent, sőt most igazán kellemes időt tölteni a szabadban a nagy kánikula után. A következő egy hét folyamán lesz is miért kimozdulni, hiszen nyílik a Király Tamás munkáit bemutató kiállítás, új helyszínen debütál a Budapest Rooftop Cinema, szülinapozik a Mazel Tov és a Kalóz Burger is, de a gasztró vonalon maradva, akár indiai brunchon is falatozhatunk. Mindezek mellett megfigyelhetjük a részleges holdfogyatkozást, látványos helyszíneken jógázhatunk, és az El Caminóról is megtudhatjuk a legfontosabb információkat.

Csütörtök

Huszonöt évvel ezelőtt a Lőrinc pap térről indult a Cirko-Gejzír mozi. Egy alkalomra most visszatérnek a kezdetekhez, és egy rendhagyó napon a Lőrinc pap téren a premier napján vetítik az Apró, kis hazugságok folytatását. Az Együtt megyünk című francia filmben most is többek között Marillon Cotillard és Francois Cluzet látható a főszerepben.
Első alkalommal nyílik nagyszabású retrospektív kiállítás Király Tamás munkásságáról, melynek a Ludwig Múzeum ad otthont. A bekategorizálhatatlan művész munkái leginkább a divathoz kapcsolódnak, de Király felfogásában az öltözködés egy határterület, a divat, a film, a színház, a performansz és a képzőművészet találkozási pontja, így minden ruhája sajátos, izgalmas kreáció.

Július 11-én kifut a Winelovers első borhajója a Vigadó tértől, a fedélzeten pedig 12 borász társaságában kóstolhatunk majd borokat, pezsgőket, és persze a hozzájuk illő finom falatokból sem lesz hiány AkövetkezőÖkofilmklub alkalmával a Hogyan találtam rá a boldogságra az El Caminón című filmet vetítik a Három Hollóban, majd valódi zarándokok mesélnek az élményeikről. Az este különösen ajánlott azoknak, akik komolyan tervezik, hogy végigjárják a zarándokutat.

Péntek

Ahogyan azt a We Love Budapesten olvashattátok először, a Mammut 2 tetőteraszára költözik idén nyártól a Budapest Rooftop Cinema. Az első vetítést július 12-én rendezik, amikor Wes Anderson Grand Budapest Hoteljét nézhetjük meg az új helyszínen.
A Kobuci Kertben adja egyetlen budapesti nyári koncertjét az Elefánt zenekar. A saját bevallásuk szerint életigenlő melankóliában utazó együttes eddig minden alkalommal hatalmas sikerrel lépett fel Óbudán, ami valószínűleg ez alkalommal sem lesz másként.
Az Örökség rendezőjének nagyrészt Magyarországon forgatott, garantáltan felkavaró új horrorfilmje július 12-én és 13-án, premier előtt a Művész moziban! A pénteki vetítés után Filmszerész Filmklub Extra, Kovács Gellért vezetésével.

Harmadik születésnapjához érkezett idén a Kalóz Burger, amit méltóképpen szeretnének megünnepelni július 12-én. Ehhez egy szülinapi steak burgert is készítenek, mellé pedig rum alapú koktélok és a Synthesis Brewing kézműves sörei közül válogathatunk Szombat
A július 11. és 13. közötti hétvégén ünnepli 5. születésnapját a Mazel Tov, ezen a három napon közösen emlékezhetünk vissza velük a 2014 óta eltelt fél évtizedre. A finom ételek mellé mindhárom napon háttérzenével is kedveskednek a vendégeknek.
Július 13-án extra barackos piacot tartanak a Czakó Kertben a Bestillo pálinkaházzal közösen. Három kistermelő is érkezik Göncről, akik természetesen friss kajszibarackot is hoznak magukkal, míg a Czakó Piacz már megszokott szereplői is jelen lesznek.

Újra Nagy Budapesti Kultúrzsibi a Szimplában. Minden hónap második szombatján elveszhetünk a sokszínű Szimpla kertben és a Kazinczy utca macskakövein. A bolhapiacon mindenki talál kedvére valót: lesznek régiségek, ruhák, fotók, analóg fényképezőgépek, festmények, ékszerek, tárgyak és sok más érdekes cucc.
A Beyond Budapest sétája során a hatvanas-hetvenes évek legendás első kerületi ifjúsági szórakozóhelyeit, az Omega, az Illés és a Tolcsvay Trió egyik bölcsőjének számító Vár-klubot, a Mini együttes által is megénekelt Bem rockpartot, a mai ötvenes-hatvanas-hetvenes korosztály koncert alapélményeit jelentő Budai Ifjúsági Parkot, és a sokak számára minden évben egyetlen napra Woodstock hangulatát elhozó tabáni örökünnepek helyszíneit járhatjuk be.
Szombaton három Duna-parti helyszínen zenélnek majd a Be Massive DJ-k. A terv szerint később sorozatként folytatódó minifesztivált először rendezik meg a Dunakanyar több pontján, a zene mellett strandokkal, grillételekkel és strandsportokkal.
A Fine Food & Flow rendezvénysorozat a jóga és a gasztronómia találkozása. Ezúttal az Esetleg Bisztró teraszán kezdhetjük a napot egy dinamikus flow gyakorlással, majd átadhatjuk magunkat a finom falatoknak, és persze a barátkozásnak. A gyakorlást Szappan Petra (Petraflow) vezeti.


A 2019-es Szabihíd második hétvégéjén ismét rengeteg programot szerveznek a Szabadság hídra, szombaton lesz többek közt élményfestés, élő könyvtár és italo house party is. Vasárnap a kicsik mesedélutánnak örülhetnek, este pedig a Willany Leó Improvizációs Táncszínház is előadást tart.
A Cirkuszok Éjszakája alkalmából július 13-án, szombaton 19 órától meghosszabbított előadással várja vendégeit a Fővárosi Nagycirkusz! Az éjszakába nyúló műsort megtekintheti bárki, aki az aznapi előadások egyikére megváltotta a jegyét.
Vasárnap
Kétórás séta a történelmi repülőgépek között. Új programot indít az Aeropark repülőmúzeum, július 14-én 10:30-tól nemcsak a gépek utasterét és pilótafülkéjét, hanem rejtett rekeszeit is megmutatják a látogatóknak.
Leah és Chloe Smith testvérpárosa, azaz a Rising Appalachia először látogat hazánkba, és ha már így tesznek, rögtön legújabb lemezük bemutatójával érkeznek a Dürer Kert színpadára. Pszichedelika, világzene, népzene, beatbox, soul, szinte felsorolhatatlan mennyiségű hangszer: ez a Rising Appalachia.

Július 14-én két remek kezdeményezés találkozik a váci Klavins Piano Manufaktúrában, ugyanis 2017 óta először rendeznek Cooltúrát, amelyhez ezúttal élőzene is társul a Garden Wondernek köszönhetően. A becsületkasszás piknikre a skót neo-soul énekes, Mohan érkezik, ráadásként pedig a szervezők 50 db gyertyát is kiosztanak majd, hogy tényleg igazán különleges legyen a hangulat.
A Pici Piacon közel 50 tehetséges magyar tervező hazai termékei várnak bennünket július 14-én. A piacnak most is a Larus Rendezvényközpont ad otthont, kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek és babáknak tervezett darabokkal.
Júliusban minden vasárnap indiai brunchot tartanak a DNB Budapest étteremben, legközelebb július 14-én. A menüben hideg és meleg ételeket, valamint desszerteket is találunk a biryani ráktól kezdve egészen a jalebiig.

Hétfő

A július 15. és 19. között megrendezett táborban a gyerekek belecsöppenhetnek Középfölde világába és kipróbálhatják magukat egy igazi hős bőrébe bújva. Amellett, hogy végigizgulhatják a Hobbit kalandjait, ők maguk is az események alakítóivá válnak, hogy aztán felkutassák a sárkányt és elnyerjék a kincset.
Vasárnap kora estétől újra a Dürer Kertben ülhetünk le társasozni a Játszóház Projekt jóvoltából, érdemes tehát összeszedni a baráti társaságot egy kis hétzáró lazuláshoz.
Kedd

Az óbudai Esernyős kertmozi-sorozatának következő alkalmán a Nick Cave fémjelezte 20.000 nap a Földön című filmet vetítik. gyönyörűen fényképezett alkotásban összemosódik fikció és valóság, Cave képzelt és igazi élete, de természetesen feltűnnek benne állandó alkotótársai – zenekara, a Nick Cave & the Bad Seeds tagjai, vagy éppen Kylie Minogue és a színész Ray Winstone –, illetve néhány remekül sikerült koncertbe és a lemezfelvételbe is belepillanthatunk.

Ismét különleges helyszínen és időpontban jógázhatunk a Yoga Brunchnak köszönhetően, ugyanis újra az Academy Golf Budapest pázsitján gyakorolhatunk, ám ezúttal a lemenő Nap fényében, a felkelő teliholddal a háttérben tehetjük majd mindezt.
Ötven évvel ezelőtt, 1969-ben lépett először ember a Holdra, de a Polaris Csillagvizsgálóban rendezett estén nem csupán egy előadást hallhatunk a holdra szállás körülményeiről, hanem a részleges holdfogyatkozást is megfigyelhetjük a csillagvizsgáló három különböző teleszkópján keresztül.
Szerda
A Pontoon Wednesday Sessions-sorozatának legújabb vendége a műfaji határokat nem igazán ismerő Ethnofil lesz. A jazzrocktól a downtempóig szinte minden stílusban otthonosan mozgó zenekar július 17-én hozza el saját univerzumát a Duna-partra.
  • Kóstolj meg egy könnyű nyári süteményt!


A nagy melegben elsősorban italokban szoktunk gondolkozni, amikor valami hűsítőre vágyunk, azonban kíváncsiak voltunk, mi a helyzet a nyári desszertek terén. Összeállításunkban hat könnyű és hideg süteményt ajánlunk nektek, amit nem érdemes kihagyni idén nyáron!

Idén júliusban először koncertezik Budapesten a Los Angeles-i Steel Panther, a szintén nyárra várható ötödik nagylemezükkel érkeznek a Barba Negra Track színpadára, ahol az Atomic Playboyz fog játszani előttük.

További budapesti programokat ezen a linken találtok!