A Paulay Ede utcai Airspace Budapestet érdemes kipróbálni akkor, ha valaki digitális nomádként tölti mindennapjait, és közben szívesen fordul meg nemzetközi közösségi terekben. És akkor is, ha egy utazás előtt/után van Pesten pár fölösleges órája, amit modern környezetben vagy épp csak csomagmentesen ütne el. Az Airspace-t erre találták ki: egy multifunkcionális tér a város közepén, ahol egyszerre lehet kényelmes körülmények között dolgozni, felfrissülni, inspirálódni, csomagokat lepakolni, beszerezni a deliben néhány harapnivalót vagy épp transzfert foglalni a reptérre.

Az Airspace Budapestet bátran be lehet ajánlani egy külföldről a magyar fővárosba érkező ismerősnek, de valójában nagyon jól jöhet bárkinek, aki vidékről utazik fel Pestre, de itt el kell ütnie egy kis időt, mielőtt átvehetné a szállását vagy épp továbbindulhatna a reptérre. Lássuk be, ilyenkor pár óra várakozás a csomagok társaságában nem a legcsábítóbb program, az Airspaceben viszont nyugodtan lepakolhatunk, hogy a fennmaradó időnkben terhektől mentesen induljunk neki a városnak, vagy akár itt, helyben felcsapjuk a laptopunk, hogy gyors wifi és nemzetközi emberek társaságában szörföljünk vagy dolgozzunk a cyber térben.

Ami a csomagmegőrzést illeti, ez teljes mértékben önkiszolgáló: automatizált szekrényeket kínálnak, amiket akár előre is lefoglalhatunk egy Android vagy iOS applikáción keresztül úgy, hogy különböző méretek és 6 előre meghatározott idősáv közül kiválasztjuk a nekünk megfelelőt (3-9 euró/4 óra).

Ha a csomagot már biztonságban tudjuk, akkor a várótérben megpihenhetünk, felfrissülhetünk – nyugodtan használhatjuk hozzá a mosdókat (zuhanyozni is ér), de beszerezhetünk üdítőt, nassolnivalót, vagy épp kérdésekkel bombázhatjuk a készséges személyzetet. A várótérbe utazásoktól függetlenül is érkezhetünk, kifejezetten munka céljával (akár egy közösségi irodába), egy napijegy 5 euróba kerül, cserébe reggeltől estig szabadon dolgozhatunk. És hogy tényleg semmiben ne szenvedjünk hiányt, van itt egy Airmarket nevű deli is, ahol helyi specialitásokat és nemzetközi termékeket vásárolhatunk.

Ha a reptérre igyekszünk, szintén számíthatunk rájuk: az Airpsace reptéri transzfereket is kínál (létszámtól függően 30-70 euró), privát autókkal, hogy várakozás nélkül, kényelmesen érhessük el a gépünket. Fontos, hogy ezt 12 órával előbb kell lefoglalni a recepción keresztül vagy e-mailben ( hello@airpace.travel)!

Az Airspace Budapest egy hiánypótló hely a városban, ami egyszerre gondol a digitális nomádokra és az utazókra, kényelmes és modern körülményeket biztosítva nekik munkához és várakozáshoz, akár pár órára is.