Csütörtökön, június 13-án egy vízparti gasztronómiai kalandtúrára mehetünk a Lupa tengerpartot idéző strandjára, megrendezik ugyanis a legelső Gasztro Estet, amin megismerhetjük a Lupa változatos beach food kínálatát. A belépés este 7-től ingyenes.

Végre itt az igazi strandszezon, amihez szuper ételek is dukálnak. Az I. Lupa Beach Gasztro Est bemutatja a „tengerpart” sokszínű gasztronómiai kínálatát, melyben az egyes vendéglátók különböző fogásokkal készülnek. „A kulináris kalandok mellett ne csodálkozzunk, ha a pult mögött ismert emberek szolgálják fel a kért ételt. Természetesen a tónál található büfék, éttermek és koktélbárok egész szezonban elérhetőek lesznek és az esti órákban már belépőjegy nélkül, ingyenesen is meglátogathatók, de a nyár folyamán rendszeresen szervezünk majd olyan eseményeket, ahol a Lupa gasztronómiai kínálatára szeretnénk felhívni a figyelmet” – mondta el Gerendai Károly, a Lupa „élménycentrum” ötletgazdája.

A Lupa Beachen tehát már nemcsak szabadidős- és sporttevékenységeket űzhetünk, hanem gasztronómiai kínálata is igyekszik minden igényt kielégíteni.  A strandon több mint húsz vendéglátóegységnél kóstolhatunk fogásokat, a vegán sasliktól a halasig. A LUPA Beach „gasztrosétányán” egyszerre találunk tipikus strandételeket és különlegesebb fogásokat: itt lesz Budapest egyik legjobb burgerese, grillbár, thai konyha, de ehetünk görög recept alapján készült gyrost és igazi olasz pizzát is. A vízparti bárok és beach klubok is színes választékot kínálnak, a kávézótól a koktélbárokon át, a DiVino beachbárjáig vagy a Costes Beach Clubban elfogyasztható éttermi fogásokig.

Az I. Lupa Beach Gasztro Esten feltérképezhetjük a széles gasztronómiai kínálatot, ráadásul hírességekkel kiegészülve: Gesztesi Károly például fagylaltot kínál majd, a partra polinéz hangulatot csempésző Rose Los Tiki Bárban Kembe Sorel csapolja a sört, a Rockburger helyszínén gitárzene szól, a Lupa Costes Beach Klubjában pedig portugál vacsorát fogyaszthatunk el a Costes Michelin-csillagos séfjeinek prezentálásában. A 7500 forintos vacsora regisztrációhoz kötött, amit az info@costesbeachclub.hu címen lehet megtenni.

A nyári szezonban nem kell megelégedünk az első gasztroesttel, ugyanis a további események fókuszában áll majd  többek között a francia gasztronómia – kagylóételek hidegen melegen, provence-i feketekagylótál és osztriga –, 60 kg-os kardhalbontás a Lupa homokos tengerpartján, de várható majd látványpaella-készítés szabad tűzön, a mediterrán gasztronómia jegyében.