Idén június 5. és 10. között már harmadik alkalommal rendezik meg az ingyenes Belvárosi Sörfesztivált, amely ezúttal is tartogat újdonságokat: a Szabadság téri fesztivál többek között saját sörkülönlegességgel is készül. A fesztivál egyik fontos eleme továbbá az is, hogy az egyszer használatos műanyag poharak helyett üveg fesztiválpoharakból kóstolhatunk.

Ami nem változik, az a hatalmas kínálat, azaz nagyjából 250-féle kis- és nagyüzemi sört lehet majd kipróbálni a sörfesztivál 6 napja során. Ebbe a számba bőven beférnek a hazai és külföldi kézműves sörök és a nagyobb, ír, angol vagy épp belga márkák is. Lesz First, Mad Scientist, Fehér Nyúl, Mikkeller, Omnipollo, BigFoot, de Guinness és Delirium is.

A bőséges szortiment azt is jelenti, hogy az érdeklődők száma is nagy, a Szabadság téri rendezvény az ország egyik legnagyobb sörös eseményeként valóban komoly megterhelést jelentett a környezetnek a műanyag poharak használata miatt, ezért ezeket kifejezetten sörkóstoláshoz kifejlesztett üvegpoharakkal helyettesítik.

A résztvevők kétféle üvegpohár közül választhatnak az adott sörtől függően. A Craft Master One névre keresztelt pohár kifejezetten az újhullámos, komlóban gazdag, IPA és APA típusú sörökhöz ajánlott, míg a Craft Master Bowl egy elegánsabb, tulipán alakú változat a testesebb fajtákhoz.

A 2019-es rendezvényre első alkalommal készül el a Belvárosi Sörfesztivál saját söre, melyet a FIRST Craft Beer csapatával együttműködésben, több mint ezer fogyasztó véleményét kikérve alkottak meg. A Simcoe, Citra és El Dorado komlók, valamint búzamaláta és gabonapehely felhasználásával főzött New England IPA típusú nedűt természetesen a fesztiválon ihatjuk először.

A hazai és nemzetközi sörök sokasága mellett a street food kínálat is hasonlóan változatosnak ígérkezik, esténként pedig koncertekkel fokozzák a hangulatot olyan hazai előadók, mint a Konyha, Hangácsi Márton, Ripoff Raskolnikov, de színpadra lép rajtuk kívül a KösziJanka, A Nyughatatlan, valamint a CéAnne & The Magic Pineapple is.
Fontos információ:

  • A fesztiválra ingyenes a belépés, de a sörfogyasztáshoz egyedi fesztiválpohár vásárlása szükséges. Az alap pohár ára 1750 Ft, a prémiumé pedig 2490 Ft (utóbbi 4 dl sörre beváltható kupont  tartalmaz).