Május 25-én egy igazi család- és egyben sportbarát eseménybe kapcsolódhatunk be a Margitszigeten: a Családi Sportnapon ingyenesen kajakozhatunk, zumbázhatunk, buborékfocizhatunk, judózhatunk, de egy mobil kalandparkban vagy a mászófalon is kipróbálhatjuk magunkat.

A Margitszigetre eddig is számíthattunk, ha sportról volt szó; szinte sose látni üresen a rekortán futópályát vagy a szabadtéri kondiparkot, de úszni, evezni és focizni is rendszeresen jöhetnek ide a budapestiek.

Május 25-én, azaz most szombaton azonban még ennél is jóval több sportolási lehetőségünk lesz a zöld terepen; a Családi Sportnap keretében ingyenesen csatlakozhatunk be többek között kajakozásba, zumbába, jógába, laser runba, buborékfociba, tollasozásba, judóba, tájfutásba. Ezek mellett mobil kalandparkot, mászófalat és tekepályát is felállítanak, de benevezhetünk akár a kosárlabdabajnokságba is.

A színtér a Nagyrét lesz, ide délelőtt 10 órától délután 6-ig bármikor jöhetünk, természetesen az egész családdal: kifejezetten gyerekbarát programokkal is készülnek a szervezők. Ilyen lesz a Major Eszter és barátai koncertje, a Bergengóc Zenegóc Társulat zenei előadása, a családi torna, a baba-mama játszóházi busz, az ugrálóvár vagy a kézműves foglalkozások.

Két aktivitás között pedig koncerteket hallgathatunk: fellép Benji, Mága Jennifer, Burai Krisztián és Pápai Joci is. Érdemes lesz mindeközben beszerezni egy pontgyűjtő füzetet, amelyben a családok és a barátok közösen gyűjthetnek pecséteket, hogy az esemény végén a helyszínen ajándéktárgyakra váltsák be. A programokról bővebb információt ITT találtok.

A Családi Sportnap a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa programsorozat keretében valósul meg.