Budapest

Az egész város egy óriási sportpálya lesz – idén is megrendezik a Budapest Urban Games-t

Fotó : Budapest Urban Games
Budapest Urban Games
Bréking

Idén a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretén belül augusztus 31-én negyedszerre is megrendezik a Budapest Urban Games-t (BUG).

Az utcalimpián megtelnek mozogni vágyó emberekkel a közterületek, utcák, parkok, grundok, hogy bizonyítsák, a város a legnagyobb sportpálya, amelynek majd minden szegletét érdemes használni. Több ezer amatőr, félprofi és profi élheti át a közösségi mozgás örömét, a Budapest Urban Games egy nap leforgása alatt négy helyszínen ötféle sportágba enged betekintést.

Fotó: Budapest Urban Games

Lesz grundfoci és streetball, ami a kis csapatoknak, baráti közösségeknek kínál akciódús meccseket a Klauzál téren. A futásra a Citadellán kerül sor, idén 5,5 / 11 / 21 kilométeres távokat gyűrhetnek le a jelentkezők. A Duna átúszása minden évben a rendezvény egyik leglátványosabb eleme, erre az időszakra a hajóforgalmat is leállítják a folyó érintett szakaszán, hogy a nézőközönség átérezhesse, milyen érzés a belváros közepén átszelni a vizet. A szervezők szerint az esemény „összehozza az embereket, megteremti az esélyét, hogy már létező sportközösségek között erősödjön a kapcsolat és új barátságok is születhessenek.”

Fotó: Budapest Urban Games

Az esemény idén is mindenki számára ingyenes, a részvétel regisztrációhoz kötött. További részletek itt és itt.