A Halmierdőben csak pórázzal lehet sétáltatni a kutyákat, de most egy 1,7 hektáros placcot kerítettek el nekik a népszerű városi erdőben.

A főváros első erdei kutyafuttatója a Budapesti Erdészet kezdeményezésére, a XVIII. kerületi önkormányzat támogatásával készült el a Kettős-Kőrös út sarkánál. Az 1,7 hektáros, elkerített tisztáson a kutyák a kutyafuttatókban megszokott szabályok betartásával szaladgálhatnak. A jogszabályok szerint ugyanis a kutyafuttatókon kívül, így az erdőben is csak pórázzal szabad kutyát sétáltatni, de a kerítéssel körbezárt, minden irányból kapukkal ellátott területén póráz nélkül szaladgálhatnak az ebek.

A beruházást végzők szerint ezzel várhatóan elkerülhetőek lesznek a konfliktusok a kutyájukat póráz nélkül sétáltatók, valamint a futók, kirándulók, gyerekeikkel sétáló családok és erdőlátogatók között. A futtató mellett új séta- és futóutakat is kijelöltek.

A mintegy 250 hektáros Halmierdő Pestszentimre és Pestszentlőrinc között terül el, kocsival a belvárosból az Üllői-Gyáli-Nagykőrösi úton lehet megközelíteni, tömegközlekedéssel a 3-as metróval és a 194M busszal.