Idegen lakásba érkezve legtöbbször a könyvespolc előtt kötünk ki, ahol leplezetlen kíváncsisággal bogarásszuk a címeket, mert rengeteget tudhatunk meg általuk a vendéglátónkról. De vajon mit olvashatnak kedvenc íróink, zenészeink, szakácsaink? Az Írók Boltja az olvasás népszerűsítésére indította el a „Nyitott polcok” kezdeményezést, amihez 35 író, költő, zenész, színész, rendező, újságíró és gasztronómiai szakember csatlakozott, Vámos Miklóstól Mautner Zsófiáig.

Az Írók Boltja a költészet napján indította el legújabb kampányát, amellyel még több embernek szeretné meghozni a kedvét az olvasásra. A „Nyitott polcok” kezdeményezés keretében végigböngészhetjük  számos ismert személyiség (például Veiszer Alinda, Vámos Miklós, Földes András, Fábián Janka, Járai Márk, a Halott pénz énekese, Farkas Roland Wolfie a Punnany Massifból vagy Czabán György rendező, Orosz Ákos színész) könyvespolcait.

Persze mindezt félig a virtuális világban tehetjük meg a honlapon, de már ennek a szerkezete is visszaadja a böngészés hangulatát, ráadásul a kötetek között szemezgetni is lehet. Ahogy egy számítógépes játékban, a polcon látható köteteken végigfuttatva az egeret egy-egy kötet színesen felvillan – ezeket 1 hónapig akár azonnal meg is vásárolhatjuk.

https://www.nyitottpolcok.hu/videos/Vamos_Miklos_v3.mp4

Izgalmas böngészni, kinél milyen váratlan kötetre bukkanunk, vagy azt találgatni, hogy mi az a híres könyv, ami biztos ott van a polcán egy-egy zenésznek, szakácsnak.  Az Írók Boltja ezzel kívánja szélesebb rétegek számára is népszerűsíteni az olvasást és a minőségi irodalmat.