A budapesti közúti és közösségi közlekedésben jelentős változásokra kell számítani április 30-án és május 1-én a Nagy Futam miatt.

Hetedik alkalommal rendezik meg május 1-én a technikai sportok Nagy Futam elnevezésű eseményét, amelynek során Budapest belvárosában tartanak bemutatót az autó- és motorsport hazai és külföldi képviselői, köztük Max Verstappen, a Forma-1-es Red Bull istálló holland pilótája. A Bajcsy-Zsilinszky úton, a Bazilikánál kialakított paddockban szerda reggel 8 órától meg lehet nézni a versenyautókat, a show pedig 14 órakor kezdődik és 16.30-ig tart. Baumgartner Zsolt egy Formula Renault-val megy majd végig az Erzsébet tér-Andrássy út-Oktogon-Andrássy út-Erzsébet tér útvonalon, de tartanak bemutatót ralisok, terepralisok és autókrosszosok is.

A BKK szerint a rendezvény és előkészületei miatt kedden estétől forgalomkorlátozásokra kell számítani az Andrássy úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a Károly körúton, valamint a környező utcákban, többek közt a Dohány utcában, a Király utcában, a Jókai téren, a Liszt Ferenc téren, a József Attila utcában, a Paulay Ede utcában és a Révay utcában is. Az Andrássy utat a Bajcsy-Zsilinkszky út és a Liszt Ferenc tér között a kerékpárosok sem használhatják csütörtökig. További részletek itt találhatóak.

A lezárások miatt terelve közlekedik a 9-es, a 16-os, a 100E és a 105-ös busz, a 914-es, a 914A, a 931-es, a 950-es és a 950A éjszakai járatok, illetve a 70-es és 78-as troli. A BKK emellett szükség esetén mind a négy fővárosi metróvonalon, valamint a 4-es és a 6-os villamos vonalán a megszokottnál sűrűbben indítja majd a szerelvényeket.