Május 13-tól 26-ig karbantartás miatt lezárják a Keleti pályaudvart. A vonatforgalmat más pályaudvarokra és állomásokra helyezik át.

Olyan előre tervezett karbantartási munkákat végeznek majd a vágányokon, a váltókon, a forgalmat irányító biztosítóberendezésen, a felsővezeték-hálózaton és a peronokon, amelyeket csak akkor lehet kivitelezni, ha szünetel a vonatforgalom. A javítási munkák a biztosítóberendezéseket, az energiaellátási hálózatot és a térvilágítást is érintik. Mindezeknek köszönhetően remélhetőleg kevesebb lesz a sebességkorlátozás, és csökken a műszaki üzemzavarok, meghibásodások száma.

Az utasok is több változást érzékelhetnek majd, hiszen újraaszfaltozzák az peronokat, új utastájékoztató LED-kijelzőfalat telepítenek a csarnokba, lebontják a használaton kívüli, egykori büféket, pavilonokat, kicserélik a padokat, a szemeteseket és az utastájékoztató piktogramokat, továbbá helyreállítják a károsodott falakat a csarnokban és az utasforgalmi területeken. Virágosítják és rendezik a főbejárat, valamint az oldalsó kapuk közelében lévő zöldterületeket.