Április végén válik elérhetővé a DriveNow BMW és MINI modellekkel, összesen 240 kocsival, köztük 40 elektromos BMW i3-assal.

A DriveNow a világ legjelentősebb autómegosztó szolgáltatását kínáló SHARE NOW-nak BMW-hez köthető tagvállalata. A német hátterű autómegosztót Kelet-Közép-Európában Budapesten vezetik be először; aki már volt olyan szerencsés, és kipróbálta külföldön, bizonyára örülni fog a hírnek.

A budapesti DriveNow zóna északi irányban Óbuda-Újpest vonaláig terjed ki, keleti irányban az Örs vezér térig, ahonnan a Hungária körút vonalát követve húzódik egészen Kelenföldig. Nyugati irányban Gazdagrét és Pasarét a határ. A zónán belül a sofőrök a DriveNow applikáció segítségével bérelhetik ki a 240 gépkocsi bármelyikét, és a bérelt autókkal el is hagyhatják a felhasználási területet. A leadáshoz viszont már vissza kell térni a körön belülre.

Különlegessége, hogy a hazai piacon megszokott perc- és napidíj alapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal is bérelhetőek lesznek az autók. A bérleti díj modelltől függően 99 és 129 forint/perc között változik, de az óránkénti csomagokkal a percenkénti költség akár 62 forintra is csökkenthető.

A DriveNow szolgáltatása április 29-én válik elérhetővé, de az már április 11-től lehet regisztrálni az applikáción keresztül vagy a szolgáltatás honlapján. Ezt az első ötezer felhasználó ingyenesen teheti meg az okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az ingyenes regisztrációs időszakot követő első négy hétben 4.990 forint egyszeri regisztrációs díjért, ezt követően pedig egyszeri 9.990 forintos díjért lehet majd a szolgáltatást igénybe venni. Mindegyik esetben 25 bónusz perc jár majd minden regisztrációhoz.

A szolgáltatás flottájában Mini Cabriók, 3 és 5 ajtós MINI-k, X2-es városi terepjárók és elektromos i3- as modellek is helyet kapnak. Ezek mellett a flottában megtalálhatóak lesznek BMW 1-es szériába tartozó 5 ajtós járművek, a BMW 2-es szériába tartozó Active Tourer-ek, valamint BMW X1-esek is.