A biciklik után úgy néz ki, lassan elektromos rollereket is bérelhetünk majd, így nem kell parkolóhelyet keresgélni, és bárhol felvehetjük, bárhova letehetjük majd az eszközöket, egy mobilapp pedig jelzi, hogy találjuk meg a legközelebbi szabad rollert.

Egyelőre tesztüzemben – de a Lime elindítja a magyar fővárosban is elektromosroller-szolgáltatásukat, céljuk ezzel az, hogy megkönnyítsék a fővárosiak életét. A bevezetés előtt együttműködnek az illetékes helyi hatóságokkal, és meghallgatják a helyi döntéshozókat is. A rollerek 25 km / órás maximum sebességre képesek, tölthető akkumulátorral működnek, a Lime csapata tartja karban a járműflottát, ők gyűjtik be éjjelente a rollereket, amelyeket a töltőállomásokon feltöltenek, és reggelre újra használhatjuk őket.

A Lime világszerte már több mint 100 városban van jelen, e-rollerjei beépített GPS rendszerrel és automata zárszerkezettel felszereltek. Letölthetjük okostelefonunkra az App Store-ból vagy a Google Play-ből a Lime alkalmazását, ennek segítségével találjuk meg a hozzájuk legközelebbi, szabad e-rollert, amit mobilunk segítségével oldhatunk fel. Az e-rollermegosztó szolgáltatás egyik előnye, hogy dokkolóállomások nélkül működik, így gyakorlatilag bárhol felvehetjük és letehetjük a rollereket, és akár pár perc alatt eljuthatunk például a Városligetig az Andrássy úton, az Erzsébet térről indulva.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Qb2s8A1KnRQ

„Hisszük, hogy Budapesten jelentős az igény a mikromobilitás iránt. Mint sok más európai nagyvárosban, itt is problémát jelentenek a forgalmi dugók, a légszennyezés és a parkolási nehézségek. A fővárossal és a helyi lakosokkal együttműködve olyan megoldásokat szeretnénk kidolgozni, amelyek segítségével élhetőbbé tehetjük városi környezetünket. Bízom benne, hogy egy év múlva ilyenkor sok embert láthatunk Budapest utcáin Lime e-rollerekkel közlekedni és szolgáltatásunk ennek a dinamikusan fejlődő városnak szerves része lesz” – mondta el Paloma Castro Martinez, a Lime igazgatója.