Április másodikán, az autizmus világnapján a világ számos országának számos nevezetessége kékbe borul. A kék az autizmussal élők közös színe, a Kis Lépések Alapítvány pedig egy héten át kék koktélokkal kampányol az autista gyermekekért.

A Kis Lépések Alapítványt azok a szakemberek hívták életre, akik elsők között kezdték meg az ABA terápia alkalmazását az autizmussal élő gyermekekkel Magyarországon. Idei „kék kampányuk” célja, hogy ráirányítsa a társadalom figyelmét az autizmussal élők nehézségeire, az érintettek egyre növekvő számára, és támogassák a központ által ellátott gyermekek fejlesztését.

A kampányhoz csatlakozó budapesti vendéglátóhelyek vállalták, hogy április 1-7. között forgalmazzák a Little Step elnevezésű kék koktélt, amelyet Dez O'Connell és Metzger Lackó álmodott meg a Brodyland-ből. Alkoholos és alkoholmentes formában egyaránt kapható lesz, a befolyt összegből pedig a Kis Lépések alapítványt és az autizmussal élő gyermekek fejlesztését támogatjuk.

Az alábbi lelőhelyeken lesz kapható az ital: The StudiosThe Workshop, a Piña bar,Mazel TovTereza,Most Kortárs BisztróAnker’tNappali kávéházBoutiq’BárCaviar&Bull, illetve külön kezdeményezéssel a DOBLO borbár is csatlakozott a gyűjtéshez.