A Paulay Ede utca legújabb concept store-ja azzal a céllal nyitott meg, hogy lehetőséget biztosítson olyan márkáknak, amelyeknek fontos a vevőikkel való személyes kapcsolattartás, és szeretnének saját üzlet szintjén gondolkodni. Ez egyelőre négy hazai brandet – a Ginte Accesoriest, a Lindamelindát, a NESshoest, valamint a Vengrubaget – takar, de az alapítók fejében már most számos jövőbeli terv, kollaboráció, koncepció terve kavarog.

„A Paula Store Budapest alapjaként azt a célt tűztük ki, hogy lehetőséget biztosítsunk olyan márkáknak, akik szeretnének saját üzlet szintjén dolgozni, de valamilyen okból még nincs meg rá a lehetőségük" – mesél Makk Melinda, a LINDAMELINDA márka alapítója a kezdetekről.

„A tervünk az volt, hogy a jól ismert márkák mellett a friss tervezők is lehetőséget kapjanak, és hogy olyan embereket vonzzunk be, akik számára fontos a személyes találkozás a tervezővel. Ennek a szellemében álmodtunk meg mindent, beleértve a belső tereket is, mi magunk festettük a padlót, a falakat, terveztük meg a csillárt, és készítettük el az általad is látott bútorokat – amikre a saját termékeink kerülnek."

A fentebb használt többes szám nem véletlen: a concept store négy márka összefogásából született. A LINDAMELINDA mellett a VENGRU, a NES Shoes, valamint a GINTE Handmade kollaborációjából. Míg utóbbi természetes anyagokból (bőrből, kristályokból, gyöngyökből) készít praktikus és kényelmes kiegészítőket, addig Szögi-Csomány Boglárka és Faragó Tamás közös brandje szinte teljes mértékben személyre szabható, így az egyéniségünket a lehető legnagyobb mértékben tükröző táskáival hódít.

De a kínálatban találhatunk még etikus elvek mentén készült, egyszerű formavilágú, limitált szériás cipőket, és persze a már említett LINDAMELINDA klasszikus vonalvezetésű, nőiesebb darabjait is. Bármi is tetsszen meg nekünk, ott lesz az adott darab tervezője, hogy válaszoljon a kérdéseinkre, vagy stílustippeket adjon, így sokkal személyesebb élmény ide betérni, mint egy fast fashion üzletből hazavinni egy olyan darabot, amire igazából nincs is szükségünk.

De akkor sem kell kétségbe esnünk, hogy ha nem találunk olyat, ami nekünk tetszik: a lányok szeretik a közös ötletelést, és rendelésre is készítenek darabokat. A különböző szezonális kollekciók pedig már itt fognak debütálni, így mindenképp érdemes lesz időről időre visszatérni – már csak azért is, mert sok megvalósításra váró ötlettel akarják még feldobni a belső teret.