Saját és barátai ruháit árusítja két napon át a szupermodell, hogy rászoruló gyerekeknek gyűjtsön.

Mihalik Enikő szupermodell az UNICEF együttműködésével májusban Mihalik x UNICEF Pop-Up Store néven jótékonysági ruhavásárt nyit Budapesten. „Azzal próbálok segíteni, amihez a legjobban értek: a divattal” – mondta Mihalik Enikő. A kétnapos vásáron a hazai- és nemzetközi sztárok legdivatosabb ruháihoz, kiegészítőihez, amelyeket Enikő és az UNICEF kérésére örömmel ajánlottak fel, hogy a befolyt összeggel a világ legelesettebb gyerekeit segítsék.

Ezzel az akcióval nem csak egy egyszeri támogatást szeretnék gyűjteni a szervezet munkájához, a cél az, hogy minél többen kövessék a példámat és szervezzenek a saját ismerőseik körében hasonló magánrendezvényeket. Mindenkinek a szekrényében foglalják a helyet valamilyen okból ritkán hordott kincsek, sokszor mégis nehezen engedjük el ezeket. Most megválhatunk tőlük úgy is, hogy közben jól érezzük magunkat a barátainkkal, szerzünk néhány új, izgalmas darabot és jót is teszünk. Az elmúlt hónapokban végigjártam a modell és divattervező barátnőimet New Yorkban, Budapesten, Párizsban és szerte a világon, kiválogattunk a ruhásszekrényeikből néhány különleges darabot, amelyeket ebben a két napban az érdeklődők személyesen tőlem tudnak megvásárolni” – tette hozzá Enikő.

A világ más pontjain már nagy hagyománnyal bíró, úgynevezett követes adománygyűjtésnek számtalan formája van, de a lényeg ugyanaz: nem kell vagyonos vagy ismert embernek lenni ahhoz, hogy sokat tegyünk egy jobb világért.” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója. Mihalik Enikő is ott lesz majd személyesen a május 10-én és 11-én nyitva tartó pop-up store-ban, a H&M belvárosi bemutatótermében.