Élmény

Ők is fellépnek a Budapesti Nyári Fesztiválon – városmajori szemle

Fotó : Magashegyi Underground
Magashegyi Underground az Akváriumban
Szponzoráció

Épp csak elkezdtünk örülni az első tavaszi napsugaraknak, és nemrég fejeztük be a tavaszi bakancslista megírását, de már nyárra is van programjavaslatunk. A Budapest életében már kultikusnak számító kulturális eseménysorozat, a Budapesti Nyári Fesztivál szervezői folyamatosan jelentik be a fellépőket, most a Városmajori Szabadtéri Színpad előadói közül. Összegyűjtöttük a neveket, előrebocsájtva pedig annyit mondanánk, hogy érkezik Kamarás Iván és Freddie, visszatér Palya Bea és Dés László, de fellép a Magashegyi Underground és a Pál Utcai Fiúk is. Jegyek már kaphatók.

Már nagy a készülődés a Budapesti Nyári Fesztivál háza táján; visszatérő és új előadókkal, zenés bemutatókkal, Színházi Szemlével, matinékkal, gyerekelőadásokkal és a műfajok legszélesebb skáláján mozgó koncertprogrammal jelentkeznek majd júniustól szeptemberig. Egyre több név kerül a műsorfüzetbe, így megnéztük, mit kínál a 2019-es évadban a Városmajori Szabadtéri Színpad.

Fotó: Városmajori Szabadtéri Színpad

Szombat esténként változatos műfajú előadókra és zenei formációkra, komoly- és könnyűzenei, jazz-, indie-, tradicionális, crossover és világzenei koncertekre készülhet a közönség: újra fellép Palya Bea, Dés László, Vásáry Tamás vagy Rákász Gergely, de debütál többek között Geszti Péter, Freddie, a Pál Utcai Fiúk, a Hiperkarma, a Magashegyi Underground, Kamarás Iván, Náray Erika-Szinetár Dóra-Szalóki Ági, Vastag Csaba vagy a Cotton Club Singers.

Fotó: szabadter.hu

A koncertévadot, a magyar popzenei élet meghatározó alakja, a Dal-nyertes Freddie nyitja meg; 2019. június 8-án első alkalommal lép fel a Városmajor színpadán. Palya Bea a korábbi és Hazatalálok című albumainak dalaival, és régebbi népszerű nótákkal áll színpadra június 15-én. Június 22-én a Cotton Club Singers az Ó Budapest című lemez anyagát adja elő méghozzá az eredeti előadókkal, azaz, Szűcs Gabi, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár közreműködésével. Az energikus és maximalista háromszoros Fonogram-díjas Vastag Csaba NEON turnéjának egyik fontos állomása lesz a Városmajor június 24-én. A Náray Erika-Szinetár Dóra-Szalóki Ági alkalmi trió Világzene, a világ zenéje címmel ad közös koncertet, július 6-án. A következő júliusi szombat generációjának egyik legnépszerűbb színészéé, Kamarás Iváné lesz.

Július 20-án a Magashegyi Underground bulija következik, egy olyan alkalom, amely az együttes egyetlen szimfonikus koncertje lesz az idei nyáron, régi és vadonatúj dalokkal, amelyeket például Tóth Krisztina szövegeire írtak Bíborkáék. Rákász Gergely orgonista és nagy történetmesélő a Lords of the the Organ című előadássorozatának harmadik részében július 28-án olyan utazásra hív, ahol egy este erejéig Bach, Vivaldi, Berlioz és Holst útitársai lehetünk.

Dés László kedvelői két augusztusi estén 3-án és 4-én is örülhetnek a népszerű zeneszerző és előadó Mi vagyunk a Grund című koncert estjének. A sokak által várt 35 éve intenzíven jelenlévő egykori garázszenekar, a Pál Utcai Fiúk (PUF) koncertjére augusztus 10-én kerül sor, őket pedig Geszti Péter Best of válogatás bulija követi augusztus 17-én. Augusztus végén, szinte egyenesen a balatoni strandfesztiválról érkezik a Hiperkarma nyárral és energiával töltekezve, ám ezúttal egy visszafogottabb akusztikus koncerttel. Az idei nyári koncertprogramot Caramel zárja szeptember 7-én.

A legtöbb városmajori koncertre már be is szerezhetjük a jegyeket, a fellépőkről és a jegyvásárlásról ITT találtok bővebb információt.