Margaret Island, Anna & the Barbies, Pink Martini- ők is fellépnek idén a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Nézzetek szét, milyen programokra készülhettek a 2019-es Budapesti Nyári Fesztiválon, cikkünkben öt koncertet ajánlunk.

Fennállásának ötödik évét ünnepli 2019-ben a Margaret Island zenekar, melynek során az év egyik legszebb pillanataként névadó szigetükre „hazatérve”, pályafutásuk során elsőként adnak a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon egy vizuálisan és zeneileg is páratlan nyárindító koncertet, egyedi látványvilággal és szimfonikus zenekari kísérettel kiegészülve. A zenekar a teljes évet a színek bűvkörében tölti, a nyár első estéjén így az évszak tüzes színei elevenednek meg a színpadon A nyár színei című koncertjükön is. A szikrázó színeken át vezető utazáson dinamikus, sodró dalok hangzanak el: a korábbi közönségkedvencek mellett az új, harmadik albumuk áthangszerelt dalai is felcsendülnek a „csillagok sátora” alatt, vendégelőadókkal kiegészülve, a Lombos Pál által összehozott szimfonikus zenekar közreműködésével.

Teljesen új felállásban, a Heuréka Pop Orchestrával közösen lép színpadra az Anna And The Barbies. Az együttes 15. születésnapja alkalmából egy fantasztikus szimfonikus koncerttel debütál a Margitszigeten, Kis-éji Rock and Roll címen. Pásztor Anna és zenekara minden koncertje olyan energikus és kirobbanó, hogy mindenki feltöltődik tőle. A szókimondó, invenciózus, néhol karcos, mégis felemelően pozitív dalszövegeikről, a lüktető és magával ragadó rockos ütemek és a fülbemászó refrének tökéletes harmóniáiról ismert zenekar koncertje igazi kuriózumnak ígérkezik – még a zenekar számára is, ugyanis az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból kilépve, a nagyterpeszes rockandroll után ezen az estén akusztikus-szimfonikus felállásban mutatja meg magát. A pajkos, szexi szövegekhez hasonló karizma is jár: Anna színpadi megjelenése, amely koncertről koncertre változik, most is meglepetés lesz.

A hazai sztárok popkoncertjeinek sorát színesíti Zságer Balázs is, a Žagar zenekar vezetője, aki több mint tizenöt éve a hazai elektronikus zenei színtér vezető egyénisége, most ismét megújult formában, számos tehetséges vendégművésszel mutatja meg inspiráló, megalkuvás nélküli világát a nézőknek Electric Rituals című koncertjén, amely igazi sodró és kiforrott pszichedelikus flow-élménnyel kecsegtet.

Először lép fel a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon a sokszínű, szinte minden zenei stílusban otthonosan mozgó Pink Martini zenekar. A sajátos hangulatú, igazi „nyári zenét” játszó formáció és performance-zenekar a jazz, a klasszikus zene és a pop-rock műfajának találkozásából alakult. Zongoristája és alapítója Thomas Lauderdale, és társa, a karizmatikus énekesnő, China Forbes, összességében 10-12 zenésszel és vendégénekesekkel érkeznek Budapestre. Már tudtok jegyet vásárolni, mégpedig ITT.

Július végén érkezik a Hollywoodi csillagok szimfonikus filmzenekoncert, ahol korunk legnagyobb filmsztárjai kapnak egy-egy blokkot, hogy aztán olyan népszerű és díjnyertes filmek zenéit szólaltassák meg, mint a Forrest Gump, a Gladiátor, az Indiana Jones vagy a Karib-tenger kalózai.