Csütörtöktől több napon keresztül budapesti idegenvezetők mutatják be nekünk a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit.

Február 21-24. között gyalogos túrák, tematikus séták, tárlatvezetések, épületbejárások, múzeumlátogatások indulnak a város különböző pontjairól. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kereskedelmi tagozatának  idegenvezetői és a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje szervezi Budapesten az Idegenvezetők Világnapját, mely alkalmából a programok ingyenesen látogathatók, a plusz költség annyi, hogy a séták esetében az idegenvezető megfelelő kihangosításához egy készülékeket kell bérelnünk 450 Ft-ért. A programokra előzetesen regisztrálnunk kell.

A vasárnapi központi események helyszíne a HungExpo lesz – idén az Utazás kiállítás is erre az időpontra esik, így innen indulnak térítésmentesen a városnéző autóbuszok. Lesz hajós városnézés is, melyhez a járműveket a MahartPassnave biztosítja, így a hajók indulási helyszíne a Vigadó térnél lévő 5. kikötő lesz. Különjáratként indul villamos a 2-es, valamint a 6-os villamos vonalán. Minden járműre lesz előzetes regisztráció, de az esetleg szabadon maradó helyekre – séta, hajó és villamos esetén – a helyszíneken is lehet még jelentkezni. A rendezvény programjai közöttitt lehet böngészni.