Február elején a Soldivision alternatív filmterjesztő igazi moziélményt kínál a vállalkozó kedvű filmrajongóknak a saját lakásukban, a barátaik körében. A lakásmozi keretein belül a jelentkezők otthonuk kényelmében nézhetnek meg olyan filmeket (nemcsak hazai és külföldi játék-, de különleges dokumentum- és kísérleti filmeket is), melyek moziban nem – vagy csak alig láthatók.

Ha van egy lakásod és egy mozirajongókból álló baráti társaságod, most megszokott környezetben, a saját lakásodban nézhetsz meg olyan filmeket, melyeket moziban nem – vagy csak alig vetítenek. Ráadásul most két filmet – Halász Glória az indiai savtámadásokról szóló Rupa butikja című alkotását és Lichter Péter Üres lovak című kísérleti játékfilmjét – premier előtt láthattok.

De a kínálat részét képezik olyan alkotások is, mint a 2017-es Cannes-i fesztivál egyik kedvence, az Így csajozz egy földönkívülivel, A monostor gyermekei vagy Bogdán Árpád Genezise. Bármelyiket is válasszuk, a szabályok változatlanok.

Ahhoz ugyanis, hogy végre tető alá hozd a saját Cinema Citydet, a következőket kell vállalnod:

  • Elmúltál 18 éves.

  •  Kölcsöndíjszerződést kötsz a film alternatív terjesztőjével.

  • Vállalod, hogy február 1. és 10. között az alternatív terjesztővel előre egyeztetett napon és időpontban tartod meg a vetítést.

  • A vetítési helyszínen rajtad és segítőtársadon kívül legalább húsz fizető nézőnek biztosítasz kényelmes filmnézési lehetőséget, vagy kisebb helyszín és/vagy alacsonyabb létszám esetén kifizeted a 20 főre eső jegybevétel szerinti minimál garanciát.

  • Biztosítod a vetítéstechnikát (projektor, hangrendszer, vászon vagy vetítésre alkalmas falfelület), amely beszerzésében szükség esetén az alternatív terjesztőtől is segítséget kérhetsz.

  • Vendégeid a vetítés kezdetéig megvásárolják a helyszínen a 2000 forintos belépőjegyet.


Amennyiben a felsorolt feltételeknek teljesíthetők számodra, a soldivisionfilm@gmail.com e-mail címen jelentkezhetsz a február 1. és 10. között tartandó vetítésekre.