Mi már régóta tudjuk, milyen menő város Budapest, de tavaly nemzetközi körök is megerősítették. Ekkor ugyanis Budapest 8. lett az European Best Destination „legjobb európai úti cél” szavazásán, idén pedig ismét a legjobb 20 között versenyez. Innentől a közönség dönt, szavazzatok rá ti is!

Egy éve nagy elismeréssel gazdagodott a főváros: Budapest a legjobb 10 közé került a European Best Destination „legjobb európai úti cél” szavazásán. Ez a rangsor már 10 éve mutat utat a világutazóknak, Budapest pedig 2018-ban debütált a versenyen, és rögtön a 8. helyet szerezte meg. 17 745 szavazatával Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzte, ekkor az első helyet Wroclaw nyerte el.

Sokan dolgoznak azért, hogy a város történelmi látnivalóit, izgalmas gasztronómiáját, termál vizeit és vibráló kulturális életét minél szélesebb körű utazóközönséggel ismertessék meg, így például a Tavaszi és Nyári Fesztivál, a CAFÉ Budapest és a Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár mögött álló Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ is, akik a főváros turisztikai szervezeteként működnek.

A közös munka idén is eredményt hozott: Budapest bekerült a 20 legjobb versenyző közé. Most a közönségen a sor: 2019. január 15. és február 5. között bárki szavazhat (egy IP címről hetente egyszer), hogy a termálfürdők és a fesztiválok városa a European Best Destination szavazásán az első helyre kerüljön.

És hogy mi vár a legjobb desztinációkra? Egész évre szóló promóció a European Best Destinations weboldalon, a nemzetközi sajtóban, számos social media felületen és utazási portálon – a nyertes úti célra érkező turisták száma várhatóan emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően.

ITT tehettek ti is azért, hogy Budapest (ami idén nem mellesleg az Európa Sport Fővárosa 2019 címet viseli) hivatalosan is Európa legjobb úti célja legyen.