Jól ismerjük a Gozsdu udvarból az immár 2012 óta működő Spílert és testvérét, a két évvel később induló Shanghait is. A laza hangulatú bisztró most a Duna másik oldalán is megjelent, természetesen a környékre hangolt, egyedi formában.

Legutóbb a spanyolországi Zsidai Csoport-nyitásról hallhattunk, de már régóta pusmogja a város, hogy Marbella után ismét Budapesté a főszerep, azon belül is Budán terjeszkedik a hat éve stabil Spíler brand. A helyszín nem más, mint a MOM Park, a XII. és az I. kerület kvázi központja, egy határ, amíg a Hegyvidékről még szívesen lemennek ügyet intézni, találkozni vagy netán enni egy jót. A környéken eddig többnyire a TG Piccolinóban, a Leroyban, a Cserpesben vagy emeltebb szinten a Larusban tehették meg a közelben élők. Ezért is esett a választás erre a lokációra: a MOM földszintjén egy csupaablakos, különleges elrendezésű teret alakítottak ki.

Ami nem más lett, mint a Spíler Buda – a bisztró, ami ugyan sok mindenben hasonlít a pesti nagyöregekhez, de legalább ennyi a különbség is. Tematikáját tekintve ez egy rock'n'roll-osabb kivitel – annak ellenére, hogy nem a pezsgő pesti éjszaka szereplője, elég vagányra sikerült. Ha igazak a mesék, előbb született meg Zsidai Roy fejében egy tracklist a helyhez, mint maga a Spíler Buda.

Egymás után szólt a Zeppelin, a Guns, a Rolling Stones – ez pedig a dizájnban jelenik meg leginkább: az egész hely tele lett pakolva Marshall ládákkal, hangszerekkel, zene tematikájú relikviákkal, egyébként Roy saját gitárját is megtaláljuk a falon.

Ha gonoszkodni szeretnénk, akkor igazából eléggé a Hard Rockra hajaz, de lágyítottak a riffeken, mivel a sok bőr mellett a faanyag is megjelenik az enteriőrben, és számos növényt csempésztek a térbe. Ez egyféle Rousseau-vonzalom is, amely a nyári szezonban bontakozik ki majd igazán a nagy, zöld terasszal.

A rock'n'roll indikálja, hogy fajsúlyosabb fogásokért is elindulhatunk hozzájuk: igen komoly burger- és steakválasztékot állítottak össze. Elvégre, ha egyszer véletlenül Ozzy is betérne, mindenbizonnyal nem avokádó toastot rendelne. Hanem mondjuk marhatatárt kapribogyóval, ausztrál rib eye steaket vagy tomahawk-ot, BBQ-oldalast.

Azért a keményebb falatoktól tartózkodók is megtalálhatják a számításaikat: vega lasagne, ropogós tintahal, brokkoli és zöldborsó mártogatós, tonhalburger is helyet kaptak az étlapon.

Desszertek kapcsán nekünk erősen eszünkbe jutott a Jamie's Italian felhozatala: rendkívül édes minden desszert, nekünk ez a gejl vonal annyira nem esetünk.

A Spíler itt is büszke az italválasztékra: újvilági borokat is kóstolhatunk, de koktél és gin tonic fronton is erős a budai Spíler. Kell is neki, hogy a hét vége felé magasabb fordulatszámra kapcsoljon: kevés bisztrójellegű hely van a környéken, ahol lehetne alapozni vagy lazítani egyet. Annak a lazább közegnek szól elsősorban, amely az ilyesféle kikapcsolódást kedveli, ráadásul csütörtöktől DJ is dukál a hangulathoz.

Hétköznap 2 fogásos ebédmenüvel (2490 forint) is készülnek: mikor náluk jártunk, hiába volt óriási hóesés, bizony ebédre hamar megtelt az étterem. Árakban a lokáció miatt feljebb pozicionálták magukat, mint a pesti egységek: előételek 1390 forinttól 2980 forintig, saláták 2480 forinttól, burgerek 2380 forinttól, steakek 8840 forinttól kaphatóak.

A fotón szereplő fatálcás porciók külön kóstolásra összeállított adagok voltak.