A Paulay Ede utcában találjuk a kicsi, mégis ötletes és pofás üzletet, ahol a legutóbbi kollekció mellett friss darabok és más újdonságok is kaphatóak.

A Je Suis Belle az egyik legrégebbi és legkarakteresebb ruhamárka, melyet 2005-ben alapított Dévényi Dalma és Kiss Tibor. Tradicionális technikákkal dolgoznak, sok modell aprólékos kézi munkával, couture házakra jellemző igényességgel készül, mint például az a csodaszép, díszes kabát, amely a bolt különleges falához van mágnessel erősítve. A szivárványos színekben játszó „fotófal” az üzlet büszkesége, egy különleges korrózióvédelmi eljárással lett megmunkálva az ország utolsó galvanizálóüzemében, ahol ilyen technikát alkalmaznak – bizonyos értelemben ez tehát egy ipari emlék.

A Ferenciek terénél csak műhely és showroom működött eddig. Az új boltban kapható ruhák fele a boltnyitásra készült el, másik fele már látható volt az őszi-téli kollekció tavaszi bemutatóján, például a szőnyegmintával díszített darabok. Az „egyszerűbbnek” tűnő, apró díszítéssel mégis megvariált pulóverek vadonatúj modellek, és minden ruhán régi karácsonyi képeslapok lógnak árcédulákként.

A bútorzat saját tervezésű és készítésű, a kirakatban látható feliratot Benczúr Emese iparművész rakta ki gyöngyökből. A belsőépítészi tervezéskor Matísz Alízzal konzultáltak, a bútorok kivitelezésekor Balázsi Danival. Ezúttal két tervezővel is együttműködik az alkotópáros: Németh Franciska ékszerei és Veszprémi Gabriella cipői, táskái is kaphatóak a boltban.

Az elfüggönyözött rész hátul az irodát választja le, a párosnak ugyanis az a terve, hogy kettejük közül valaki mindig itt lesz helyben.. „A vásárlóknak jó néha találkozni a tervezőkkel” – indokolta Dalma. A saját boltra azért is vágytak, mert a viszonteladói rendszerben a kiszolgálás, körítés nem mindig volt olyan, mint amilyet ők elképzeltek, vagy amilyet a ruhák megérdemelnek. A Paulay utcai helyiségen kívül ezentúl csak egyetlen helyen lehet majd Je Suis Belle-ruhákat kapni, a Berlin Store-ban.