Ed Sheeran úgy látszik, jó társaságba került, legalábbis a jövőre bejelentett új Sziget-headlinerek alapján. A legnagyobb fogás egyértelműen az itthon még sosem járt Twenty One Pilots, valamint az egykori Nirvana-dobos, a még a Queens Of The Stone Age és a Led Zeppelin tagjaival is kollaboráló Dave Grohl vezette Foo Fighters, de nem valószínű, hogy a popos, slágeres new wave-jével hódító The 1975-nek vagy az élőben katartikus Florence & The Machine-nek ne örülnének majd sokan.

A vele készült interjúnkban Kádár Tamás már beszélt arról, hogy mekkora segítséget jelentett a 2018-as Sziget lineupjának összeállításában az amerikai befektetőtől kapott tőkeinjekció, ami az idei mellett úgy látszik a jövő évi fellépőlistán is érezteti hatását. Az első headliner, Ed Sheeran után ugyanis megérkeztek az új nevek, amik között több olyan együttes is van, akik rendszeresen a kívánságlisták élén végeznek, például a Twenty One Pilots, akik most először járnak majd Magyarországon, vagy a Foo Fighters, akik utoljára 1997-ben léptek fel Európa egyik legnagyobb fesztiválján.

Szintén nem lesz ismeretlen a Hajógyári-sziget a Florence & The Machine-nek, akik három évvel, és egy új lemezzel (High As Hope) később térnek vissza a nehezen feledhető 2015-ös koncertjük után. Ők akkor headlinerként léptek fel, és valószínűleg most is így lesz, a The 1975 viszont 2014 óta úgy látszik, akkorára nőtt, hogy a szervezők már nekik is megszavazták a bizalmat. Aki pedig a felsorolás ezen pontján hiányolni kezdené a DJ-ket, megnyugodhat: a frissen bejelentett nevek közt ott van Martin Garrix is.

Rajtuk kívül ha minden jól megy, jövőre olyanok gondoskodnak majd a fesztiválhangulatról, mint a Frank Carter & The Rattlesnakes, a The Verve-frontember Richard Ashcroft, a Frank Carter And The Sleeping Souls, az Idles, a Jungle, a CHVRCHESvagy a Catfish And The Bottlemen. Szóval lesz miért várni a szeretet újbóli forradalmát – addig meg visszaidézhetjük az idei felvonás legjobb pillanatait a friss aftermovie-val.