A 2008-ban megjelent első kiadást hamar elkapkodták a könyvespolcoktól, az utóbbi években hiánycikk volt. A BKV fennállásának 50. évfordulója jó alkalmat biztosított arra, hogy újra kiadják, de korántsem egyszerű utánnyomásról van szó.

Az akkori kiadó elég nagy rizikót vállalt azzal, hogy egy ilyen könyvet kiadott. Nem titok az sem, hogy elég sok helyen kellett kopogtatni, míg találtunk egyáltalán kiadót” – mesélte a kezdetekről Legát Tibor a könyvbemutatón. Az ötlet azonban annyira jól sült el, hogy hamarosan a buszokról, villamosokról, trolikról, a BSzKRt-ról (a BKV elődjéről) is született egy ugyanilyen formátumú könyv.

Legát Tibor rendkívül informatív, képekben gazdag könyvének szerkezete ugyan nem változott, de negyven oldallal terjedelmesebb, hiszen tíz év eltelt azóta. Bekerülhetett például a 4-es metró, aminek csak az építkezése jelent meg az első kiadásban. Azóta sínekre gördültek a CAF villamosok, továbbá az M3-as vonalain üzembe álltak az Alstom-szerelvények, a „pandák”. Korabeli jármű- és utcaképek, bélyegek és gyufacímkék, tárgyfotók és térképek mutatják be, hogyan közlekedett és közlekedik a főváros, olvashatunk az egyforintos villamosjegyről vagy a füttyös kalauzról.

A Scolar kiadó gondozásában megjelent Közlekedik a főváros 5999,- Ft-ért megvásárolható a BKV webshopjában, illetve a Deák téri Vasúti Földalatti Múzeumban.