Október 1-je a kávé világnapja, és mint az elmúlt években, úgy idén is számos helyen kaphatunk egy csésze kávét a Julius Meinl – Meet With A Poem kampányának keretében, cserébe egy versért vagy versünkért, ezúttal a barátságról.

Október 1-jén, hétfőn a kávé világnapján a Julius Meinl jóvoltából egész napra fizetőeszközzé válik a csatlakozó kávézókban, éttermekben minden vers – akár mi írtuk, akár ismert költő művéről legyen szó. A fókuszt a személyes találkozások erősítésére szeretnék helyezni, innen a kampány neve is: „Találkozz barátoddal személyesen, rendelj két kávét, írjatok egy verset, és cserébe barátod kávéját mi álljuk.” Az idei év tematikája tehát a barátság, a költeményeket ebben a témában várják.

  • Mit kell tenni?


Elsőként megtalálni a hozzátok legközelebb eső helyszínt, amely csatlakozott a felhíváshoz. A részvételt az éttermek és kávézók ajtómatricákkal, plakátokkal, valamint az asztalra kihelyezett cetlikkel és ceruzákkal is jelzik. Majd váltsátok költészetté barátságotokat: írjatok egy verset, rendeljetek mindketten egy kávét, és az egyiket a hely állja!

Ha pedig a  közös verseteket le is fotózzátok, és feltöltitek ide, akkor a kampányban idén is közreműködő JP Cooper énekes és dalszövegíró egy zeneszámot is készíthet belőle. A Julius Meinl fő célja közvetíteni azt az üzenetet, hogy a valódi emberi kapcsolatok mindennél többet érnek.

A részt vevő helyeket itt találjátok.