Sophie lehetne egy francia hölgy is, de helyette egy sikkesen elegáns budapesti étterem. Pontosabban brasserie, hogy a magyar gyökerek mellé elnevezésben is odakerüljön az általa képviselt kifinomultság. A Sophie Brasserie sajátja a csinos enteriőr, a nagy szakmai múlttal bíró séf, Ferencz Gábor és a sokszor külföldi ihletésű, de a magyar konyhát nem eresztő ételek.

A Le Petit Bistro mellé egy másik franciás helye is lett a Hajós utcának, egész pontosan az Ó utca sarkán. Ez a Sophie Brasserie, középpontban a szofisztikált gasztronómiával. Ezt a műfajt képviselik az étteremben, és innen származik a név, ami egész egyszerűen a Sophisticated Gastronomy rövidített változata.

A csinos étteremben tehát a kifinomult, őszinte és modern hívószavak mellett telnek a mindennapok. Ennek a szellemében működik a konyha is, mely gyakran nemzetközi mintákból inspirálódik, a magyar vonatkozásokat megtartva. Ferencz Gáborséf ügyesen használja fel közel 30 éves tapasztalatát, amelyre többek között Franciaországban vagy itthon a Cyranóban, a Costesben vagy épp az Aria Hotelben szert tett.

Ahogy fogalmaz: "Olyan vagyok, mint a perui indiánok – mondja, – akik pipaszívás közben kapják az ihletet. Hirtelen kattannak be dolgok, így áll össze az étlapunk, amelyen magyar és nemzetközi kedvencek találhatók meg, a minden földi jóval felfrissített tökfőzeléktől a lazacburgeren át a báránygerincig."

A fenti tételek nemcsak jól hangzanak, de nagyon megkapóan néznek is ki, a nyári étlapról még elcsíphetjük a hideg paradicsomlevest abruzzói sonkával (1990 Ft), kacsamájat zöldspárgával, eperrel, mogyoróval (2690 Ft), báránygerincet kecskesajtos zöldségtekerccsel (7490 Ft) vagy a borsófőzeléket kacsamellel (4290 Ft). Persze a desszertnek mindenképp érdemes helyet hagyni, például az áfonyás tejfölfagyival érkező túrógombócnak (1390 Ft).

A Sophie-ban French toasttól kezdve az English breakfast-ön át a gofriig és francia pékáruig többféle reggeli is kapható, ezt aztán a 2-3 fogásos ebédmenü követi. Utóbbi nagyon hamar el szokott fogyni, így érdemes asztalt foglalni, ha arra pályázunk.

A Sophie kínálatában egyedi koktélok is szerepelnek, melyeket a bartenderek a hely szelleméhez igazítottak, és a borkínálatban is találni igazi ritkaságokat. A Sophie egy kis ékszerdoboz a belvárosban, ahol a helyiek és a külföldiek is egyedi élményt kapnak.