Alig múlt el az idei Sziget, már elkezdhetünk készülni a jövő évire: elsőként nem kisebb nevet jelentettek be, mint napjaink egyik legnépszerűbb énekes-dalszerző-popsztárját, Ed Sheerant! A Shape Of You, a Thinking Out Loud vagy a The A Team slágerekkel ismertté váló zenésszel a szervezők egy régi adósságot törlesztenek, a közönség ugyanis évek óta vár rá.

Hogy jövő augusztus 7-13 között ismét lesz legalább egy telt házas Sziget-nap, az biztosra vehető, ugyanis a fesztivál első headlinere nem más lesz, mint Ed Sheeran, aki augusztus 7-én lép majd fel. Ed Sheeran alig 10 éve lépett a zenei pályára, azóta már több mint 100 zenei díjjal rendelkezik, köztük 4 Grammyvel, számait többmilliárdszor nézték meg a legnagyobb videomegosztón. Tavaly a Brit Birodalom Rendje tagja is lett, ez utóbbi elismerést a zenei tevékenységéért és a jótékonyság terén végzett szolgálataiért érdemelte ki.

Több mint egy éve tárgyalunk Sheeran ügynökségével és nagy öröm, hogy ilyen hamar bejelenthetjük őt. Az pedig megtisztelő, hogy Sheeran első magyarországi koncertjét a Szigeten adja, és rajtunk kívül is csak egy fesztiválon lép fel a stadion-koncertek mellett” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. “A Sziget történetében ilyen korán még nem hoztunk nyilvánosságra headlinert. Generációjának legjobb zeneszerzője nem csupán az egyik legaktuálisabb sztár a popvilágban, de a Sziget “Love Revolution” koncepciójában is egy emblematikus szereplő, tudván, hogy például jelentős szerepet játszik a drop4drop által indított jótékonysági kampányban, ami azt tűzte ki céljául, hogy a világban minél többen juthassanak tiszta vízhez” – tette hozzá Kádár, aki emlékeztetett, hogy a Love Revolution egyik alappillére a környezettudatosság, azon belül is az élő víz védelme.

Október elsejétől már elindul a jegyvásárlás: a Szitizen Prime-csomagok csak október 1., 10:00-tól október 2., 10:00-ig elérhetőek, a csomagban pedig designba bújt sapka, tornazsák, rozsadamentes acél szívószál, felvarró, matrica és ktűző található. A hét napos bérletekért 89 900 forintot, az öt naposért pedig 78 500 forintot kérnek el.