A cipők 100%-ban haza gyártásúak és kézzel készülnek egy újpesti üzemben, a legelső sneaker kollekció pedig már holnaptól kapható.

A történet a 80-as évek közepén kezdődött, amikor Maklári Sándor a vízilabdázás mellett anyagbeszerzéssel is elkezdett foglalkozni egy cipész ismerősénél, majd egyre több időt töltött a cipészműhelyben, ahol lelkesen sajátította el a szakma fortélyait. Ezt követően dolgozott a Duna cipőgyárnak, majd a Tisza cipőnek is besegített. Mostanra pedig elérkezettnek látták az időt, hogy a következő generáció megalkossa a család első önálló márkáját, ezt harminc év tapasztalata segíti, a tradíció pedig továbbra is fontos része a vállalkozásnak.

Szeptember 8-tól már elérhető az első száz Maklári cipő a gyártói weboldalon és a BP Shop üzleteiben és webshopján. A 30 éves cipőmanufaktúra legelső sneaker kollekciójában az új generáció lendületét és a több évtizedes hagyományt próbálták meg ötvözni.

Maklári Erik Perjési Rolanddal, Kiss Csabával és Jakab Péterrel közösen tervezte meg a márka első sneakerét, a Maklari Prime-ot, amely külső megjelenésében a retró futócipők vonalvezetését követi klasszikus formájával. Az anyagválasztásban a minőségre helyezték a hangsúlyt, így jó minőségű olasz bőrökből készülnek. Az oldalán megtalálható 8-as szám valójában nem a márka logója, hanem a családi cipőkészítés 1988-as indulására reflektál, csakúgy mint a sarokrészen díszelgő IXX8 felirat.

  • A cipők 29.990 foritba kerülnek, és három színben kaphatók (Fresh Mint, Powder Cream, Concrete Grey)

  • WEB