Gasztró

Fekete csoki, fekete rizs, fekete koktél – jön a Black Food Festival

Fotó : Forgács Zsuzsi / WLB
tuk tuk bar, fekete tinta, koktél
Bréking

Halloween környékén nem csak beöltözős buliktól lesz hangos a város: az első Black Food Festival-t szervezik a Flow Specialty Coffee Bar-ban.

Gótok és nem gótok, figyelem! November 4-én a Flow Speciality Coffee Barban valóra válik minden fekete kedvelő álma. Az Andrássy úti újhullámos kávézóban lesz az első Black Food Festival. A tematikát nem nehéz kitalálni: fekete ételekkel és italokkal készülnek a különleges napra.

Fotó: Juhász Norbert / WLB

Fekete csokoládé, fekete bab, fekete rizs, fekete fokhagyma, fekete paradicsom, fekete burgonya, aktív kókusszén – csak néhány példa, ami önmagában is  hozza a színt, ám megannyi innovatív megoldással natúrabb színű ételekből is lehet koromfeketét csinálni.

Fotó: Hölvényi Kristóf / WLB

Az egész világot izgalomban tartja még most is a fekete fagylalt: a többnyire aktív kókuszszénel színezett soft ice formátumú fagyiért sokan rajonganak. Ezt még fekete tölcsérrel lehet tetézni, amit Budapesten is megcsinált egy cukrászda.

A Black Food Festival az extrém színvilág mellett a helyszín szellemiségére is reagál: nem használnak majd állati erdetű alapanyagokat. Amennyiben például burgerrel, vagy hot doggal készülnek, a helyettesítést is kreatívan kell megoldani.

Fotó: Juhász Tibor / WLB

Korai még kiállítókról írni, de már sokan érdeklődnek, hogy beszállnának a “fekete seregbe”.

Black Food Festival Budapest 2018