A világ egyik legnagyobb gasztroversenyén, a European Street Food Awards-on idén már Magyarország is képviselteti magát, bárki szavazhat majd a szerinte legjobbra, aki majd képviseli hazánkat a berlini döntőn.

Idén is megrendezik az egyik legnagyobb gasztroversenyt, aminek különlegessége, hogy ezúttal mi is megmérettetjük majd magunkat rajta. A European Street Food Awards hazai előválogatójára a versenyzők 7 kategóriában, augusztus 31-ig nevezhetnek, ezek között van vegán, desszert, húsimádó, hamburger/szendvics, magyaros, nemzetközi és pizzás csoport. A nevezések után egy hétig voksolhat majd a közönség a szerinte legjobbakra, a háromfős szakmai zsűri pedig ezzel egy időben teszteli és véleményezi az indulókat. A zsűri valamint a közönség szavazatai alapján kerül ki az a legjobb magyar vendéglátóegység, aki bemutatkozhat street foodjával.

A kezdeményezés a Kazinczy utcai Karaván street food udvar  ötletét dicséri, az udvar a műfaj ételei által közvetített életérzést szeretné ezáltal népszerűsíteni, csakis a legjobbak részvételével. Egy brit mintára épülő verseny veszi kezdetét, ami egy nagyszabású megmérettetésre hívja a hazai street foodosokat.

A „Legjobb Magyar Street Food 2018” cím győztese szeptemberben veheti fel a versenyt a többi 15 európai ország legjobb street foodos helyeivel a döntőn Berlinben, és 250 000 Ft pénznyereményben is részesül. A hazai válogatón tíz díjat osztanak majd ki: az adott kategóriákat, a közönség által a legtöbb szavazatot kapott egységet, a legszebb magyar food truckot, illetve a végső nyertest is díjazzák.