Hatalmas vízgömbök – füsttel, lánggal, embereket beburkolva – borítják be Budapest főbb látványosságait Kristály Márton videóján.

Kristály Márton a két szenvedélyét ötvözte egy videóban, a főváros iránti rajongását és hivatását: a vízgömböket mindenféle formában és eszközzel fújva, impozáns budapesti helyszíneken, a Siklónál, a hidaknál, a Budai Várban. Márton tíz éve foglalkozik trükkökkel és "varázslással", ahogyan ő fogalmaz: vízgömbök segítségével mutatom meg azt, hogy mit értek én a valóság csodáinak bemutatása alatt. A gömböket néhol a kezével formálja, de van, amikor emberek köré húzza fel, van, hogy füstfelhő köré fújja, és többméteres alagutat hoz létre, de lángra is lobbantja az átlátszó vízgömböket, mindezt a reggeli Budapest fényeiben.

A Vízgömbökkel ébredő Budapest című kisfilmhez ezt a megjegyzést fűzi Márton: "Aki ismer, tudja, hogy rajongom Budapestért, Európa egyik, ha nem a legszebb fővárosáért. Már régen megfogalmazódott bennem, hogy készítsek egy olyan videót, amiben nem csak szeretett hivatásomat, hanem a mindennap új arcát megmutatni képes lakóhelyemet is bemutathatnám a nagyközönségnek. Remélem nem csak az itthoniak lelik örömüket ebben a videóban, hanem külföldre is eljut, hogy mindenki láthassa lenyűgöző városunkat!