Sosem értettük nagyon, hogy miért olyan nagy szám bent lebzselni a Sziget VIP-ben, azon kívül, hogy rendezett a toalett és lehet kuncogni az időnként vállalhatatlanná lényegülő magyar celebfelhozatalon. Idén a Costes és a Digó pizza mellett az októberben végre tényleg megnyíló Société Budapest szolgáltatja a VIP részleg fesztiválételeit. Krasznai Norbert viszont elég magas minőségű étlapot hozott össze, amivel messze a legjobb kinti ételeket készítik. Pláne ár-érték arányban.

Idejét sem tudjuk, hogy mennyi ideje várjuk a Société Budapest tényleges debütálását. A Sas utcai összművészeti ház több részből fog állni: két vendéglátóegységet üzemeltetnek majd, egy kávézó jellegűt és egy fine bistrót, multibrand store is tartozik majd a koncepcióhoz, ahol zömében hazai, de további tehetséges és befutott divattervezők márkáival foglalkozik majd. Emellett egy művészeti tér, galériával és privát gyűjteménnyel, valamint rendezvények lebonyolítására alkalmas hely, irodák és rooftop is lesz.

Gasztronómiájukba már beleláthattunk: mi is teszteltük a Belvárosi Piacon üzemelő Société Demót, ahol igazán trendkövető és innovatív tányérok kerültek a vendégek elé Krasznai Norbert és csapata jóvoltából. Ez a gasztrovonal került be a Sziget VIP részlegére is, hogy a szokásos hot dog-pizza-burger trió helyett szofisztikáltabb vagy éppen stílszerűbb fogásokkal etessék a nagyérdeműt.

A VIP-ben található Société pavilon előtt hostesseknél lehet regisztrálni membership kártyáért cserébe. Ez egy klubtagság, ám a nagyobb kör. Ezenkívül egy exkluzív tagságot is igénybe lehet venni, törzsvásárlóknak, törzsvendégeknek, akik a márka elkötelezettjei lesznek. Ez egy szűrés természetesen, hogy egy kevesebb főt számláló törzsközeg is kiakakulhasson.

A webes fashion vonal egyébként az októberi nyitás ellenére már el is indult. Olyan márkák terméke iközül lehet majd válogatni a Sas utcában vagy online, mint a Nanushka, a lengyel Bodymaps vagy Chylak, a francia G.Kero, a dán Ganni, az angol Mother of Pearl vagy Victoria Beckham saját nevén futó divatház. Magyarok közül még a Piroskanna, a Grandpa és KATASZEGEDI kollekcióit szerezhetjük majd be a Société-ben. KATASZEGEDI azért is kulcsfontosságú tervező a ház életében, mert a Sziget Fesztivál pénteki napján a VIP-ben egy exkluzív divatbemutatót is tartottak, ahol a gasztrokoncepción kívül először jelent meg a nagyközönség előtt a ház fashion vonala is. A nagyszabású show a Nagyszínpad utolsó fellépője után kezdődött, amit a magyar divatvilág apraja-nagyja is tesközelből figyelt.

A divatshow előtt azonban volt szerencsénk megkóstolni mindazt, amit Norbiék kihoztak a Sziget VIP-be, már ami az ételeket illeti. Tudjuk, hogy mit érdemes enni az idei fesztiválon, be is számoltunk róla. Annak fényében, hogy 1800 forintért is sütnek lángost, szintén ezért az összegért mérnek pocsék gulyást és 3000 forintot kell fizetnünk két szelet gluténmentes pizzáért, nos a Société Budapest hat fogásának ár-érték aránya kiválóra sikeredett.

Rendelhetünk klasszikus pho levest (2200 forint), ami a hőháztartás rendbentartása mellett segíthet a megfáradt másnapon és megágyazhatja a bulit is. Kedvencünk egy vega fogás lett (3300 forint), ami kecskesajtot jelent paradicsommal, bazsalikommal, salátával. Krasznai Norbi is csak annyit mondott róla: más, kevésbé fesztiválos tálalásban ezt egy fine bistro étlapjára is lazán feltenné.

Ütős a házi kolbász (2300 forint),vízitormával, dijoni mustárral, lyoni hagymával, savanyúval és foszlós kovászos kenyérrel. Talán ez a legnehezebb és legemberesebb fogásuk. Vagy a Société Philly steak szendvics (3900 forint), ami akár két fős vállalás is lehet: az említett kovászos kenyérbe kerül bele a vékonyra szelt steak, a cheddar, a hagymalekvár. Szintén a masszív csapatba tartozik a libaterrine (2500 forint), amihez szuper savanyú és kenyér érkezik.

Kevésbé masszív a quinoasaláta (3300 forint), ami naranccsal, gránátalmával válik izgalmasabbá, s mellé omlós csirkehúst vagy ráknyársat rendelhetünk. A rák grillen készül, ezért igazán klassz a savas grapefruittal. Tényleg rendhagyó ételsor, de biztosan nem fogunk hőbörögni, hogy mennyi pénzért mennyire vállalhatatlant ettünk, hiszen maximálisan éttermi minőséget hoznak a Société Budapest Sziget VIP fogásai. Már ezért megéri az az egyébként annyira nem hasznos kiegészítő karszalag.

Októberben pedig mielőbb beszámolunk a Sas utcai nyitásról is.